Uklonite kamen iz bubrega uz pomoć recepta sa prosom

1151

Obično proso je pristupačno, jednostavno i zaista čudesno sredstvo za lječenje bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme sa bubrezima. U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lek za lečenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urotraktu).

Efikasno čisti bubrege, eliminiše pesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i leči cistitis.

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja poseduje visoku hranljivu vrednost i lekovita svojstva. Predlažem vam jedan zaista čudesan i delotvoran recept ruske narodne medecine za lečenje bubrega koji ce pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, peska i sitnog kamenja.

 Recept uklanjanja kamena iz bubrega

Uveče, 1 cašu (200 gr ) prosa isperite u toploj vodi.

Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3  tegle vrućom prokuvanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.

Ujutru ponovo promućkajte. Primetićete belu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš ljek.

Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku  dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.

Proso nemojte bacati. Skuvajte zdravu kašu i pojedite je za dorucak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta).

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj odvar treba piti 10-15 dana.

Rezultat: posle 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od peska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu  doprinećete zdravlju svojih bubrega.

Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbeći potencijalne bolesti  i čistićete ga na prirodni način.

Mešavina limuna i maslinovog ulja, koja se koristi za čišćenje jetre  je takođe podstiče razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.