PRIRODNO SREDSTVO PROTIV VIRUSA – ČAJ PROTIV VIRUSNIH INFEKCIJA

1132

U posljednje vrijeme smo stalno izloženi  sve agresijvnijim  virusnim infekcijama koje  čine imuni sistem našeg organizama sve bespomoćnijim. Kako smo svi  svjedoci  aktuelnog i nestabilnog Corona virusa i ptičice sa grana znaju za njega, otkrili smo jedan odličan čaj za sve one koji se brinu za svoje zdravlje i ne prepuštaju svoju sudbinu slučaju.

Ovaj čaj je odličano prirodno sredstvo u borbi protiv virusa. Svi elementi u biljkama čaja djeluju zajednički ujedinjeno kako bi smanjili simptome uzrokovane virusnim infekcijama. Čaj stimuliše imunološki sistem organizma da se efikasnije brani protiv virusa. Djeluje kao jedinjenje interferon kojeg proizvode ćelije organizma sisara kao reakcija na virusnu infekciju. Takođe povećava nivo jedinjenja properdina. Properdin aktivira dio imunološkog sistema koji šalje borce – bijela krvna zrnca da se bore protiv virusa i bakterija.  Sastojci u čaju djeluju  protiv više vrsta virusa, a njegovo aktivno jedinjenje glicirizin sprečava veliki broj procesa koji učestvuju u reprodukciji virusa, sprečava prodiranje virusa u zdrave ćelije organizma-domaćina i sprečava reprodukciju genetskog materijala virusa.

Sastav:

2 komadića đumbira

1 čajna kašika ehinecije

½ čehna češnjaka

1 čajna kašika smrvljene ploda smreke

1 čajna kašika matičnjaka

1 čajna kašika korjena sladića

Sastojke čaja staviti u posudu i preliti sa pola litra ključale vode. Pokrite i ostavite da stoji 15 minuta.  Piti više puta u toku dana.