Pomoću kurkume 57 godišnjakinja izlječila Multipli mijelom – rak krvne plazme, Science Journal potvrdio

2712

U slučaju koji je potvrdio ugledni Britanski madicnski časopis Medical Journal, kurkuma je zaslužna za stabilizaciju stanja 57 godišnje Britanke sa dijagnozom teškog Multipliog mijeloma, raka krvne plazme. Ona je uspjela zaustaviti teški oblik raka sa kojim se  borila godinama i koji je napredovao uprkos brojnim agresivnim medicinskim tretmanima uključujući višestruke hemoterapije koje nisu davale rezultate.

Gospođa Ferguson nakon što je dijagnosticirana sa rakom krvne plazme i pored brojnih medicinskih tretmana uznapredovao je brzo u fazu III,  15 mjeseci nakon dijagnoze.

Gospođa Ferguson primala različite lijekove protiv raka, izvršeno joj je više krvnih tranzfuzija ali nakon biopsije koštanog tkiva utvršeno je da su ćelije mijeloma i dalje prisutne. Nakon još 17 hemoterapija i tretmana matičnim čelijama utvrđeno je da je stanje organizma i krvi pacijentice tako loše da nije u stanju izdržati dalje tretmane.

Tada se gospođa Ferguson okrenula prirodnom tretmanu kurkumom.  Njen režim sastojao se od uzimanja 8 grama ekstrakta kurkume koje je uzimala svaku veče na prazan stomak. U kurkumu je dodavala sastojke crnog bibera kako bi pojačala absorciju. Osim nekoliko mjeseci korištenja kurkume gospođa Ferguson išla je i na tretmane kisikom u hiperbaričnoj komori. To su bile jedine dvije stvari koje je koristila. Polako ali sigurno njeno stanje se počelo popravljati, a Multipli mijelom počeo je čudesno nestajati. Narednih 5 godina nastavila je koristiti isključivo navedeno i nikakvih tragova daljeg povratka raka nije bilo. Gospođe Ferguon nije u tom peridu koristila više nikakve druge medicinske terapije.

Britanski Medical Journal izvještava da je kurkuma antioksidans, antiupalni i antiseptički element koji je kao takav očigledno uspio da spriječi razmnožavanje i širenje čelija raka. Mada ovaj konkretan slučaj sam nije dovoljan, on ipak može značiti da može pomoći i drugim ljudima sa sličnom dijagnozom. Sam slučaj bacio je novo svjetlo na kurkumu iako je ona kao takva poznata već dugo kao potencijalno preventivno sredstvo i lijek za rak jer je slučaj praćen i dokumentovan od uglednog medicinskog magazina.

Kurkuma se koristi kao začin i lijek za rak preko 4000 godina, te kao sredstvo za smanjenje upala i problema sa probavom. Dokazano je da je kurkuma snažan antioksidans koji zaustavlja slobodne radikale i nema nikakve sumnje da je možete koristiti za unaprijeđenje ukupnog zdravstvenog stanja.

U prilogu smo za vas napravili fotografije količine od 8 grama mljevene kurkume u koju možete dodati malu kašikicu bibera i u malo vode sve skupa umješati i popiti. Ovo sve možete zaliti poslije sa čašom vode. Količina može biti i manja kao sredstvo za prevenciju jer se radilo o velikoj količini koju je gospođa Ferguson koristila pri agresivnom obliku raka. Već smo ranije pisali o otkriću kurkume kao lijeka protiv raka a što možete pročitati ovdje.