Tajna tibetanskih monaha za održavanje zdravlja i mladosti tijela

1309
Vežbe opisane u nastavku otkrio je engleski vojnik koji je dugo bio u Indiji. Uverio se da je primljen u jedan od tibetanskih manastira, gde su mu otkrivene tajne podmlađivanja tela. Ovaj vojnik primećuje da su monasi koje je video izgledali poput 25-godišnjih dečaka, iako su bili u poznim godina.

Pored samih vežbi koje treba raditi za podmlađivanje tijela, morate se pravilno hraniti: jedite žitarice, jaja i mliječne proizvode. Meso mora biti potpuno eliminisano.

Vježbe, koje se nazivaju 5 tibetanskih bisera, napuniće vas pozitivnom energijom i učiniti da se osećate dobro, ali ih morate vježbati svakodnevno. Treba dodati da je efekat vježbanja toliko ogroman da se čak i mnogi stari ljudi menjaju do neprepoznatljivosti.

TIBETANSKA GIMNASTIKA ZA PODMLAĐIVANJE

Prvi tibetanski biser
Stojte uspravno, raširite ruke u stranu i počnite da se okrećete u smeru kazaljke na satu, tako ćete odviti energetske čakre, što u velikoj meri poboljšava dobrobit i cirkulaciju krvi ne samo mozga, već i cijelog tela. Broj ponavljanja u svim vežbama je 21 put.

Drugi tibetanski biser
Lezite na pod sa prostirkom unaprijed, tako da se osjećate prijatno. Naslonite bradu na grudi, a zatim ispravite noge i pokušajte da ih podignete za 90 stepeni, dok su ruke opuštene i stoje na podu.

Tako ojačavate mišiće leđa, što će pozitivno uticati na kičmu, a, kao što znate, ravna i zdrava leđa su garancija zdravlja.

Treći tibetanski biser
Poslije druge vežbe, najverovatnije će vas boljeti i leđa i stomak, ova vežba će ukloniti ovaj bol. Stanite na kolena, prislonite bradu na prsa, stavite noge tako da prsti leže na podu i da su savijeni.

Svrha vježbe je savijanje što je više moguće u suprotnom smeru. Ruke se ne pomeraju i opuštene su, paralelno sa tijelom. Vježba vam omogućava da efikasno razvijete zglobove nogu, ali što je najvažnije, obnovite protok energije kroz donje udove do tela.

 Četvrti tibetanski biser
Zauzmite sjedeći položaj, a zatim se oslonite na ruke koje su iza tijela i pokušajte, odmarajući stopala, da nagnete glavu što je više moguće unazad.

Prednosti ove vježbe su u tome što će se vratni pršljenovi trenirati, što će se riješiti glavobolje i bolova u vratu.

Peti tibetanski biser
Zauzmite položaj daske, dok pokušavate da nagnete glavu unazad koliko i u poslednjoj vežbi, ne zaboravite da brada mora biti pritisnuta na grudi.

Udahnite kroz nos, izdahnite na usta, pokušajte da izdahnete sav vazduh koji se nakupio u plućima.

Ako sanjate da ostanete “zauvijek” mladi, trebalo bi da pokušate koristite tajnu tibetanskih monaha kako bi ste unaprijedili svoje tijelo.