Šta vas očekuje do kraja maja (veliki horoskop za sve znakove)

947

Maj će biti izuzetno zanimljiv i uzbudljiv. Osim prve ovogodišnje Lunarne eklipse, očekuje nas prelezak Jupitera u znak Ribe, retrogradni Merkur u Blizancima, Venera u Blizancima, ali i zaokret unazad Saturna u Vodoliji.

Mesec započinjemo snažnim kvadratom Sunca u Biku i Saturna u Vodoliji koji će nam probuditi samokritičnost, nizak nivo samopuzdanja i preterano opterećivanje obavezama.

Egzaktan aspekt ove dve planete će se odigrati trećeg maja, a do tada ćemo uveliko biti pod ovim uticajem. Ukoliko budemo pretrano samokritični, drugi će nas “nagaziti” još više i time dati podršku našem padu. Iskustvo i mudrost slabe ovaj uticaj, te ne padajte u zamku prolaznih negativnosti i pritisaka.

Sunce do kraja znaka Bika pravi kvadrat sa Jupiterom u Vodoliji, ali će se njihov egaktan dodir odigrati kada obe planete budu promenile znakove i to 21. maja. Kvadrat Sunca u Blizancima i Jupitera u Ribama donosi lenjost, pretrano lošu procenu sopstvenih sposobnosti (na ivici egomaijačenja), lako trošenje novca i bespotrebne luksuzarije. Rešenje za ovaj aspekt je održavanje zdravog ega, skromost i prizemnost. Jupiter uvek donosi preterivanje i širenje, u ovom slučaju grandioznost i bespotrebno razmetanje.

Jupiter menja znak i prelazi u Ribe 14. maja, što će ojačati empatiju, spiritualnost i doneće neka viša znanja, specijalno vezana za ljubav. U ovom znaku će biti sve do svog retrogradnog hoda koji počinje u junu, a u Vodoliju se vraća već krajem jula i tu će boraviti sve do kraja godine. Prvi ulazak Jupitera u Ribe daće nam naznake šta možemo od ove planete da očekujemo tokom 2022. kada će biti u punoj snazi u ovom znaku.

Pre nego što promeni znak i pređe u mesto svog sedišta, Merkur će napraviti kvadrat sa Jupiterom u Vodoliji ( trećeg maja) što može izazvati manjak mentalne discipline, aroganciju i aljkavost. Prelazak Merkura u znak Blizanaca će se odigrati četvrtog maja što može ubrzati naše razmišljanje i osloboditi put nekim planovima i informacijama. Tokom svog hoda u maju, Merkur u Blizancima će se susresti sa Venerom u Blizancima, Saturnom u Vodoliji (kroz trigon) i Neptunom u Ribama (kvadrat).

Spoj sa Venerom će se odigrati istog dana kada Merkur krene u retro hod (29. maja), do će trigon sa  Saturnom (13.maja) izazvati dobre procene i odluke bazirane isključivo na racionalnim osnovama. Opasnost  preti od kvadrata sa Neptunom u Ribama (22. maja) koji obično donosi laži, iluzije, obmane i dosta slabiju koncentraciju.

Venera, koja je tokom prolaska kroz znak Bika potencirala na stabilnosti i postojanosti, kako u ljubavi tako i na polju finansija, pred kraj sam boravka u drugom astro znaku sudariće se iz kvadrata sa Jupiterom u Vodoliji (8. maja), što može doneti preterivanja u hrani i piću, lako trošenje novca, ali i ljubavne afere sa zauzetim partnerima. Ovaj aspekt pogoduje onima koji su se u prethodnom periodu iscrpeli pa će tokom ovih dana moći malo da predahnu. Jupiterovi aspekti ka Veneri su uvek pozitivniji, specijalno kada nastupe nakon udara Urana i Saturna.

Venera će preći u znak Blizanaca 9. maja čime će se promeniti dinamika na ljubavnom polju. Težićemo ka druženju, laganijim temama, kraćim putovanjima i konstantnim dopisivanjima. Tokom maja imaće pozitivne aspekte sa Saturnom u Vodoliji (20. maja) i sa Merkurom u Blizancima. Ovi aspekti sasvim izvesno donose stabilizaciju ljubavnih odnosa i potencijalno zaljubljivanje koje će biti naznačeno kvadratom Venere i Neptuna u Ribama na samom kraju meseca (27. maj).

Jedan od najbitnih događaja tokom maja odigraće se tokom poslednjih dana ovog meseca. Saturn u Vodoliji zaokreće u retro hod 23. maja koji će trajati do 11. oktobra tokom kog ćemo imati prilike za popravni ispit na polju saradnje i povezivanja sa drugima. Saturn će se tokom ovog perioda povući sa trinaestog stepena Vodolije pa sve do šestog odakle će krenuti na jesen u direktan hod.

Mars u Raku će tokom maja napraviti samo aspekt sa Urnom u Biku (11. maj) i to sekstil (harmoničan) što može dati vetar u leđa nekim izennadnim akcijama koje se tiču porodice i doma. Ovde je svakako naglasak na finansijama i deci, jer će Venera tada biti u Blizancima krećući se ka Merkuru u istom znaku. Do kraja meseca Mars neće praviti nijedan bitan aspekt sem sa Mesecom tokom dnevnih tranzita. Pošto će biti upravo pdo vladarstvom planete osećanja i najdubljih potreba, naša energija će biti promenljiva, nekada pasivnija, ali i agresivnija. Bitnost tranzita Marsa u Raku se ogleda u direktnijem i bliskijem odnosu sa emocijama i potisnutim nezadovoljstvima, pa bi bilo dobro da sve izbacujemo napolje što asertivnije.

Od lunacija tokom maja imamo Mlad Mesec u Biku dvanaestog maja i Lunarnu eklipsu uz Pun Mesec u Strelcu 26. maja.

Prva lunacija tj. Mlad Mesec u Biku nam daje uvid šta će se odigrati tokom obe eklipse u narednom periodu, a naglasak će biti na temema novih prilika i šansi za nešto pozitivniji pogled na ljubav i novac. Lunacijom vlada Venera koja će tada biti u Blizancima, pa ćemo pozitivnije posmatrati sve okolnosti koje se vezuju za ljubav i novac, ali i ulaganja. Ovde se očekuju nove ljubavi, kraća putovanja, ali i neka stabilnija planiranja čije efekte već možemo videti kroz dve nedelje. Takođe, Mlad Mesec u Biku će najaviti Jupiterov prelazak u znak Ribe te će biti pojačana empatija i saosećajnost.

Lunarna eklipsa će se odigrati na petom stepenu Strelca i ona prestavlja kulminaciju perioda od decembra do maja, naglašavajući završetke i konačne rezultate iz prethodnog šestomesečnog perioda. Promenljivost ovog Punog Meseca će potencijalno naglasiti neku nestabilnost ili iluziju jer će Neptun snažno aspektovati kako Veneru tako i Merkura u Blizancima. Biće potreban oprez pri donošenju odluka, dok će sigurno biti zaljubljivanja i zavaravanja.

Ovan

Ovnovi će tokom maja biti pod uticajem Marsa u Raku koji će ih naterati da se okrenu ka domu i porodici. Bilo bi dobro raščistiti mnoge nesuglasice i nesigurnosti koje potiču iz prošlosti kako bi se sprečili lošiji porodični odnosi. Neki će se odlučiti na izmene ili renoviranja u stanu ili kući, a kako će Mars biti podržan od strane Urana početkom meseca, iznenadni dobici mogu biti iskorišćeni baš za ove popravke i rekonstrukcije (kako odnosa, tako i samog mesta za život).

Sunce u Biku i Saturn u Vodoliji će zaustaviti neke realizacije, možda i udaljiti Ovnove od prijatelja zbog osećaja manje vrednosti ili zbog okupiranosti poslom i zaradom.

Venera i Jupiter će doneti nove troškove, ali i zarade koje će Ovnovi lako trošiti na putovanja, zabavu i odmore. Kada Venera bude prešla u znak Blizanac lako može doći do realizacije upravo prethodno napravljenih planova za kraća putovanja, nova poznanstva i potencijalno lepih društvenih aktivnosti.

Vladarka prirodnog sedmog polja naglasiće potrebu za nešto neobaveznijom zabavom i većom aktivnošću na polju ljubavi i novih simpatija. Mogući su kontakti sa mlađim, potencijalnim partnerima, dok će Merkur u Blizancima pojačati potrebu za informcijama i razgovorima. Ovo će ujedno biti i period malo lošije koncentracije, specijalno pred kraj meseca kada Neptun u Ribama bude ušao u aspekt i sa Venerom i sa Merkurom, te je potreban oprez u saobraćaju i u bitnim poslovnim prepiskama.

Prelazak Jupitera u znak Ribe označiće početak perioda tokom kojeg će Ovnovi morati da se okrenu ka nekim unutrašnjim, podsvesnim procesima. Neki će se pod ovim uticajem otisnuti u daleko inostranstvo dok će drugi početi se da se intersuju za neka viša saznanja i učenja koaj se tiču mentalnog i fizičkog zdravlja. Prisustvo Jupitera u priorodnoj, dvanaestoj, kući može doneti nevidljivu zaštitu u nekim kritičnim situacijama.

Retrogradni saturn u Vodoliji će Ovnovima pružiti šansu da isprave neke greške iz prethodnog perioda, pritiskajući polje prijateljstva, saradnje i znanja. Neka putovanja će biti otežana, neka prijateljstva preispitana, a neki odnosi će dobiti novu priliku za neki mirniji dijalog. Potrebno je sagledati situaciju objektivno bez impulsivnost i napada.

Mlad Mesec u Biku će doneti mogućnost za sređivanje finansija i stabilizaciju finansija, ali samopuzdanja. Mnogi će zbog ove lunacije zatražiti povišice ili će konačno shvatiti svoju pravu, realnu, vrednost i zbog toga potražiti neke nove prilike za veću zaradu.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu će odgovarati Ovnovima. Donosi neke konačne odluke i zaključke vezane za polje putovanja, učenja i nekog doškolavanja. Moguće su neke konačne odluke u vezi odlazaka u inostranstvo, ali i odluke vezane za neke priče započete u decembru prethodne godine.

Bik

S obzirom na to da veći deo maja meseca Sunce provodi baš u znaku Bika, opterećenje koje Bikovi osećaju potiču direktno zbog uticaja Saturna u Vodoliji i od strane Urana u Biku. Naredni period će biti izuzetno izazovan jer je potrebno prihvatiti ograničenja, uz minimalno samoptuživanje za neke poteze povučene u prošlosti (vezane za posao specijalno).

Uran u Biku najavljuje promenu i to iznenadnu i zbog tog sudara ove dve struje (Saturn i Uran) pripadnici ovog znaka će morati veoma brzo da donose bitne odluke, prvenstveno u vezi sa svojim telom, ali i ponašanjem.

Kvadrat Sunca u Blizancima i Jupitera u Ribama će uticati na polje novca, te će ovde biti zarade i priliva novca, ali opasnost vreba od preteranog opuštanja i prekomernog trošenja. Jupiter uvećava, kako dobro, tako i loše, pa je potreban oprez pri troškovima. Takođe, ovaj aspekt može ukazati na putovanja ili bar planiranje istih.

Merkur u Blizancima, zajedno sa Venerom uneće dinamiku na polju zarade, pa će novac dolaziti sigurno sa različitih strana. Takođe, ovi tranziti pojačavaju sticanje nekih veština i znanja, pa će mnogi Bikovi ulagati u sebe i obrazovanje. Retrogradni Merkur može izazvati nervozu i nesigurnost u sopstvene sposobnosti, dok će sasvim izvesno biti i troškova i to onih iznenadnih.

Jupiter u kvadratu sa Venerom (3. maj) donosi prepuštanje i uživanje na polju partnerskih odnosa, te će ovaj period doći kao odmor od teških tema koje su bile aktuelne u prethodnom periodu.

Jupitere u Ribama će (od 14. maja) preći u prirodno polje prijateljstva i saradnje, pa će Bikovi imati šansu za razumevanje i učenje od drugih koji su neke veštine već savladali. Takože, ovaj tranzit nudi mogućnost putovanja u neke daleke predele.

Na kraju meseca, kvadrat Merkura i Venere sa Neptunom može doneti neke zablude ili pogrešne procene na polju novca i samopuzdanja, te je bitno ostati čvrsto na zemlji i ne zaletati se odmah. Ovo se specijalno odnosi na kupovine i ulaganja.

Mars u Raku unosi nemir u polje komunikacije, te je ovo idealan period da se komunicira direktno i uz minimalno povlačenje u diskusijama. Pojedini Bikovi bi mogli da uđu u konflikte sa braćom ili sestrama.

Retrogradni Saturn će se krenuti unazad po polju posla i statusa, te će ovo biti sjajna prilika za popravljanje nekih grešaka koje su se odigrale u periodu od decembra do maja. Opasnost vreba od autoriteta koji će se truditi da svaku grešku naglase i pretvore u svoju prednost. Iskustvo i mudrost u ovim situcijama biće presudno za umirivanje osećanja krivice.

Mlad Mesec u Biku donosi jak upliv pozitivne energije.Pojačava se samopuzdanje, ali i spremnost za upuštanje u neke nove poduhvate. Ovde će biti naglasak na inicijativi i motivaciji za bilo koji plan koji se u tom momentu napravi.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu će se odigrati u poljima novca, samopuzdanja i dugovanja. Konačno rešenje za ova pitanja zavisi direktno od koraka koji su napravljeni tokom decembra i aprila. Kulminacija u eklipsu pruža priliku da se reše neki dugovi.

Blizanci

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Sunca u Biku Blizancima može doneti skrivene nesigurnosti koje mogu da ih gurnu u neke pogrešne procene, kako svojih mogućnosti tako i tuđih. Negativno razmišljane umanjuje energiju koja će biti preko potrebna kako bi se rešili neki zaostali problemi. Retrogradni Saturn u Vodoliji će pritisnuti prirodno deveto polje, polje znanja, morala i putovanja, što može zaustaviti planiranja i poverenje u sopstvene sposobnosti.

Kvadrat Sunca u Blizancima i Jupitera u Ribama može pogurati unapred i sprečiti potpuni pad entuzijazma. Ovaj aspekt takođe priča i o lenjosti koja svakako može biti prepreka ka željenom uspehu.

Merkur i Venera u Blizancima donose povoljne prilike za uspostavljanje interesantnih konatakata i pojačanu društvenu aktivnost, tako da će Blizanci imati priliku da se više druže, putuju, ali i upoznaju neke nove osobe. Retrogradni Merkur u prvom, prirodnom, polju može izazvati nervozu, nesporazume i usporavanje nekih dogovora, specijalno na polju emotivnog partnerstva.

Kada Neptun u Ribama, na kraju meseca, bude napadao iz kvadrata Merkur i Veneru u Blizancima može se desiti da se izgubi fokus na bitnim stvarima i sitnicama. Potrebno je izbeći neproverene informacije i teorije koje dolaze od osoba koje nisu pouzdane. Mogući su gubici ličnih stvari, ali i preispitivanja nekih ličnih stavova i uverenja, specijalno u ljubavi. Ovde će biti potrebno zadržati pozitivan stav i ne sumnjati u neke svoje mogućnosti.

Mars u Raku će tokom maja biti sve vreme u drugom, prirodnom, polju izazivajući troškove i to zbog porodice.

Jupiter u Ribama će uneti pozitivnost na polju karijere i statusa, te su moguća napredovanja, dobici, ali i neke bitne odluke vezane za dom i porodicu.

Mlad Mesec u Biku donosi spremnost Blizancima da se obračunaju sa nekim ličnim strahovima, uz veliku dozu entuzijazma. Ovde će se samopouzdanje uvećati te će pristup nekim težim temama biti lakši.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu može doneti neke konačne odluke u vezi sa ljubavnim i poslovnim partnerstvima. Ovo može bit prekretnica, tj. završetak jedne faze vezane za neke početke koji su se odigrali tokom decembra, a koji su doživeli pomak tokom aprila. Mogući su raskidi, ali i novi dogovori koji će imati priliku za realizaciju već početkom juna. Ovde će biti bitno obratiti pažnju na sitnice i pristupiti svemu bez prevelike sumnje.

Rak

Mars u prvom, prirodnom, polju, naglašava borbenost svih Rakova, ali isto tako daje pomalo i naglašenu seksualnost te ovaj tranzit može doneti izuzetno interesantna dešavanja na polju emotivnih odnosa. Mogući su nagli izlivi besa i ljutnje, specijalno zbog nekih potisnutih emocija koje pod ovim tranzitom izbijaju na površinu.

Saturn u Vodoliji i Sunce u Biku kroz svoj konflikt donose sumnju u neke prijatelje i smanjuju kapacitet za predavanje u ljubavi. Pritisak na polje intime i bliskosti udaljava u partnerskim odnosima i samim time sprečava i usporava lakše približavanje u partnerstvu. Mogući su troškovi i malo lošje plaćeni poslov, baš zbog Saturnovog uticaja.

Jupiter u Ribama će prijati svim Rakovima nudeći neke prilike za podizanje samopuzdanja kroz neko novo učenje, putovanje ili odnos na koji se dugo čekalo. Takođe, ovaj tranzit može biti glavni krivac za ludu sreću i neke dobre okolnosti.

Merkur i Venera u Blizancima pospešuju verbalne sposobnosti, ali i isto tako unose neki nemir u podsvest, pa će pripadnici ovog znaka imati malo drugačije ponašanje nego inače. Nagli usponi i padovi energije, kao i komunikacije mogu biti posledica Neptunovog uticaja na Merkur i Veneru. Isto tako ovi aspekt mogu biti krivci za neke zablude u ljubavi, specijalno ako se radi o tajnoj vezi. U svakom slučaju, pred kraj meseca potrebno je potencirati blizanačke osobine (komunikaciju) kako bi se izbegao odlazak u neka iracionalna stanja.

Retrogradni Merkur će pritisnuti dvanaesto, prirodno, polje, te će biti malo problema sa spavanjem, koncentracijom, ali i željom za druženjem. Ovde će biti potrebno da se razdvoje san i java, tj. racio i mašta.

Kretanje unazad Saturna u Vodoliji će biti prilika da se osveste neki podsvesni mehanizmi koje rakove već neko vreme udaljavaju od ljubavnog partnera i da se uoče lekcije o intimi koje su u proteklih šest meseci bile vidljive kroz udaljavanja i zameranja.

Mlad Mesec u Biku doneće neke plodove prethodno započetih akcija. Biće bitno predstaviti se u najboljem mogućem svetlu, ali i pružiti ruku svakome ko bude želeo saradnju ili pomoć .

Lunarna eklipas i Pun Mesec u Strelcu naglašavaju polje zdravlja i posla, tako da bi ova lunacija trebalo da donese neke pozitivnije uvide, ali i okončanja nekih faza lečenja, posla ili neke sradnje. Ova lunacija će biti jedan od uzroka zbog kog će biti manje opuštanja, a više stege i suzdržavanja.

Lav

Ako bi rekli Lavu da se opusti dok mu Saturn u Vodoliji, zajedno sa Uranom u Biku napada vitalne tačke, uz to ako dodamo Sunce u Biku koje isto tako ukazuje na borbu za lavovski status, gadno bismo pogrešili. Lavovi se sada bore iz dubine srca i duše da dostignu visine koje im pripadaju. Sumnjaj u sebe i lične sposobnosti obeležiće početak maja. Prisutna je borba za sebe, svoj uspeh i sopstveni status. Ovde bi trebalo otkloniti sumnje u dovoljnost i sposobnosti, a istaći lične potencijale i dostignuća.

Venera u Biku i Jupiter u Vodoliji će doneti malo predaha i zaradu, mada nema mesta opuštanju. Kada se bude desio Venerin prelaz u Blizance, zajedno sa Merkurom doneće još mnogo posla, tj. sređivanje međuljudskih odnosa i malo bolju komunikaciju na polju ljubavi. Lavovi će biti tokom maja rastrzani između želja i mogućnosti pa će se truditi da budu na nekoliko mesta u isto vreme.

Kvadrat sa neptunom u Ribama unosi sumnju u bliskost sa nekim osobama iz najbliže okoline, ali i mali pad entuzijazma zbog nekih zaustavljenih realizacija planova. Usporavanje će biti i posledica retrogradnog Merkura u Blizancima, te će ovde biti i nervoze i straha zbog nedovoljnih povratnih informacija. Zbog retro hoda Merkura po polju prijateljstva moguća su neka pomirenja ili susreti sa ljudima iz prošlosti.

Mars u Raku će pritiskati polje podsvesti i ličnih, tajnih, neprijatelja. Zbog njegovog hoda po ovoj kući moguća su promena raspoloženja, pasivno agresivni istupi i porodične svađe zbog nekih prošlih, nerazjašnjenih problema i nesuglasica.

Retrogradni Saturn donosi priliku da se isprave neke greške iz bliske prošlosti na polju emotivnog partnerstva, te će glavna tema biti udaljavanje i uzroci takvog ponašanja.

Jupiter u Ribama donosi tuđ novac u lavovski džep, ali i priliku da se tema bliskosti seksualnost proširi i upotpuni.

Mlad Mesec u Biku će naznačiti bitnost borbe za neku poslovnu poziciju, ali će isto tako označiti i početak nekog novog, boljeg ciklusa koji bi trebalo da donese poboljšanje položaja.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu će naglasiti polja koj se tiču ljubavi i to ona koja baš gađaju priču uzimanja i davanja. Ukoliko je decembar prošle godine bio težak, eklipsa bi trebalo da donose neke zaključke i neke nove uvide, ali i potencijalno nove osobe.

Devica

Mars u raku izuzetno pogoduje Devicama, daje im snagu i spremnost da se uhvate u koštac sa najbitnijim problemima tokom maja. Tranzit kroz prirodno jedanaesto polje može doneti neku novu ljubavnu vezu ili kontatkte sa nekim osobama iz prošlosti.

Kvadrat Sunca u Biku i Saturna u Vodoliji ukazuje na problem u saradnji ili planovima vezanim za inostranstvo ili visoko školovanje, pa ovo može biti kratak i bitan period kada će pripadnici ovog znaka imati krizu kada je poverenje u pitanju. Neke greške će biti ispravljene baš tokom trajanja ovog aspekta.

Sunce u Blizancima, uz kvadrat od strane Jupitera u Ribama može doneti neke uspehe u karijeri i olako shvatanje nekih pogodnosti. Uran u Biku svakako donosi iznenadne preokrete u planiranju posla, pa je baš zbog toga potrebna pripravnost i oprez pri opuštanju, bar kada je posao u pitanju.

Jupiter u Ribama će ući u prirodno sedmo polje, polje partnerstva i braka, pa će mnogi pripadnici ovog znaka imati lepe vesti za svoje nbajbliže okruženje. Takođe, ovaj tranzit može doneti rešavanje nekih pravnih pitanja uz pomoć stručnih osoba vezanih za problem koji ih muče.

Merkur i Venera u Blizancima će prošetati kroz polje karijere i statusa i samim time će ubrzati tempo na poslu, ali i u međuljudskim odnosima. Pošto Device vole da im je sve pod konac, prisustvo planeta u znaku Blizanca će sigurno izazvati dodatnu nervozu jer će zbog retrogradnog Merkura biti grešaka, problema u komunikaciji, ali i saobraćaju. Venera u Blizancima može biti uzrok lenjosti i potrebi da se više zabave, a manje rade, pa tako ovaj period  možemo označiti kao stresan i turbulentan za mnoge Device.

Takođe, Neptunovi kvadrati prema Merkuru i Veneri mogu doneti lepe i magične trenutke u emotivnim odnosima, neke Device će se baš krajem maja zaljubiti, ali i biti izložene nekim potencijalnim lažima i zabludama na polju posla. Potreban je oprez kada su u pitanju ulaganja i plaćanja.

Retrogradni Saturn može vratiti u prvi plan neke stare teme koje su preskočene ili zanemarene u prethodnom periodu, a tiču se zdravlja i svakodnevne organizacije posla. Biće potrebno uspostaviti neka nova pravila.

Mlad Mesec u Biku pogoduje Devicama, te će od dvanaestog maja učvrstiti svoje planove, napraviti bolju organizaciju i krenuti ka željenom cilju vezanom za novac i posao. Ova lunacija naglašava čvrstinu u stavu i odlučnosti.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu donosi osetljivost u poljima posla i porodice te će zbog ove lunacije ta rastrzanost koja tinja od decembra biti prekinuta i formiraće se neka zdravija atmosfera zbog koje će biti potrebno dosta kompromisa i prilagođavanja.

Vaga

Vagama tradicionalno ne prija Mars u Raku, a ono što je ovde bitno to je da što otvorenije i mirnije saopštavaju svoje najdublje potrebe i strahove. Prisustvo Marsa u polju posla ih može predstaviti kao malo surovije i nemilosrdnije, dok ispod površine tinja neko nezadovoljstvo položajem i statusom pa će zbog toga menjati raspoloženja i ispoljavati nesvakidašnje ponašanje za ovaj znak.

Saturn u Vodoliji pogoduje Vagama, međutim Sunce u Biku i kvadrat prema njemu od strane saturna priča o borbi za finansijsku sigurnost i rešavanje nekih dugova, uz mnoge prepreke. Kada Sunce bude prešlo u znak Bliazanac situacija će se poboljšati, dok će Jupiter u Ribama doneti neke poslovne pogodnost i preterana opuštanja.

Jupiter u Ribama pogoduje Vagama, te će biti poboljšanja na polju zdravlja i svakodnevnice, a tranzit takođe ukazuje na neko profesinalno usavršavanje.

Prelazak Venere u znak Blizanaca Vagama će doneti pozitivnost i uzbudljiviji društveni život. Uz Merkura u istom znaku postoje veliek mogućnosti za putovanja, druženja i novih ljubavi koje imaju više predznak avanture i neozbiljnosti. Retrogradni Merkur može usporiti neke poslovne ili društvene odnose, ali vratiti neke osobe ili projekte iz prošlosti. Generalno, period retrogradnog Merkura označava vreme kada je potrebno popravljati pokvareno, od stvari do odnosa uz veliku dozu strpljenja. Neptunovi kvadrati prema pozicijima u Blizancima ukazuju na potencijalni manjak energije ili spremnosti da se pripadnici ovog znaka pozabave nekim bitnim pitanjima na polju učenja i samopuzdanja.

Retrogradni Saturn će potencijalno umanjiti želju za nekim interakcijama ili doneti probleme u emotivnim odnosima, međutim upravo njegov hod unazad stavlja ove situacije u prvi plan. Vagama je dat balanas koji sada mora da bude prioritet dokle god Saturn bude u retrogradnom hodu.

Mlad Mesec u Biku naglasiće polje novca i dugovanja, te će ova lunacija doneti jasnije i stabilnije okolnosti u rešavanju ovih problema.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu Vagama donosi samopuzdanje i veru u uspehe u narednom periodu, kao što su i eklipse tokom zime i naglasile. Ova lunacija donosi neka rešenja vezana za emotivne odnose koji su bili nestabilni u prethodnom periodu.

Škorpija

Mars u Raku odgovara Škorpijama, ali ih isto tako zatvara prema drugima, što može zapravo biti i najveći izazov ovog tranzita. Inicijativa i hrabrost neće biti u deficitu, međutim jaka i borbena energija Škorpije, tokom maja, može biti promenljiva i pomalo surova. Ovde će se najviše pažnja posvećivati nekim porodičnim pitanjima ili problemima koji se tiču posla, ali će isto tako biti potrebno jasno i direktno postaviti granice naspram nekih tema iz prošlosti. Zbog ovog tranzita mnoge Škorpije će zračiti harizmom i magnetizmom jer će se predstvaljati kao zaštitnici puni razumevanja za tuđa stanja.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Sunca u Biku naglašavaju krizu u partnerskim odnosima, kako emotivnim tako i poslovnim.Period negativnih osećanja i nervoze će brzo proći, a najbitnije je ostati čvrsto na zemlji i potražiti izlaz u rešenjima, a ne u udaljavanju. Sunce u Blizancima će naglasiti polje dugovanja, bliskosti i novčanih ulaganja, te će se ovde pojaviti neke nove prilike koje bi trebalo pažljivo birati upravo zbg kvadrata Jupitera u Ribama. Potencijalna lenjost i lako trošenje novca mogu biti najveća opasnost za Škorpije. Jupiter u Ribama izuzetno odgovara ovom znaku, te će polje polje vezano za ljubav, decu i zabavu biti podržano u narednom periodu.

Merkur i Venere u Blizancima će takođe naglasiti polje tuđeg novca i bliskosti te će ovde biti dosta uzbudljivo na polju seksa i ljubavnih odnosa, dok će zbog kvadrata sa Neptunom biti potreban oprez kome se veruje. Retrogradni Merkur može doneti gubitak stvari i sitnica, ali i neke troškove koji se tiču dece i putovanja.

Retrogradni Saturn će naglasiti polje doma i porodice kao najbitnije u narednom periodu te će biti potrebno uspostaviti bolje odnose, ali i izbegavati udaljavanja. Naglasak je na međusobnoj saradnji zarad višeg cilja.

Mlad Mesec u Biku Škorpijama donosi odlučnost da pobede, na polju ljubavi i poslovne saradnje. Kompromisi će biti presudni za uspeh u narednom periodu.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu nagalašava polje novca i samopouzdanja, pa će ova lunacija svakako iznedriti neka finalna rešenja i privući pomoć nekog bliskog člana porodice.

Strelac

Dokle god bude na nebu kvadrat Saturna u Vodoliji i Sunca u Biku Strelčevi će se držati po strani pokušavajući da poprave haos koji se iznenada odigrao krajem aprila. Negtivno razmišljanje nije karakteristično za ovaj znak, mada povećani problemi i manjak prostora za neka lična opuštanja i najpozitivnijeg Strelca pretvara u mizantropa kojii ne veruje nikome.

Prelazak planeta u znak Blizanaca, prvo Sunca, a potom Merkura i Venere naglasiće prirodno sedmo polje, polje partnerstva i braka. Ubrzan tempo, previše događanja na polju ljubavi mogu umanjiti sopsobnost sušanja, koncentracije i strpljenja. Zbog toga, potrebno je raditi na usporavanju, što će svakako doneti i retrogradni Merkur, ali pre toga će svakako biti naglasak na interesantnim ljubavnim dogodovštinama. Takođe, ovi tranziti naglašavaju i polje posle i saradnje, jer će se baš u ovom periodu pojaviti više opcija i više klijenata.

Retrogradni Merkur će Strelčevi doneti nekoga iz  prošllosti, a kako će Neptun kvadrirati ovu poziciju ne bi trebalo polagati puno nada u ispravnost odluke o pomirenju. Venera i Neptun pogoduju novim ljubavin parovima jer dosnose lepe i magične trenutke koje dugo očekuju. Tokom maja prioritet će biti ljubav, pa će se na posolovnom planu javlajti kašnjenja, greške i konflikti, što može da se protegne i na jun.

Jupiter u Ribama pojačaće potrebu za zabavom, trošenjem novca i povećaće entuzijazam. Takođe, ovaj tranzit izaziva neopreznost i preterano opuštanje, što se može negativno odraziti na stanje u porodici i domu.

Retrogradni Saturn u Vodoliji naglašava potrebu da se menja način razmišljanja, ali i da se pristupi malo ozbiljnijem rešavanju najbližih odnosa. Prisustvo planete mudrosti može u trećem prirodnom polju postavlja Strelčeve u poziciju da sagledaju svoje prethodne uspehe i krenu da prave planove za nove.

Mlad Mesec u Biku naglašava obavezu da se pripadnici ovog znaka adaptiraju i dovedu u red svoje svakodnevne obaveze. Biće potrebno malo da se posao i navike okrenu na pravi put.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu postavlja ljubavne veze u prvi plan. Ovo će biti idealna lunacija da se isprave greške i odnosi postave na neke zdravije osnove.

Jarac

Ako iko dobro podnosi pritisak onda su to Jarčevi, pa tako kvadrat Saturna u Vodoliji i Sunca u Biku postaje izazov koji se sasvim izvesno može pretvoriti u pobedu. Samokritika je drugo ime za Jarca, ali ovaj izovni aspekt Saturna sasvim izvesno govori o novoj lekciji i fazi koju Jarčevi moraju sami da prepoznaju i preokrenu u svoju korist.

Sunce u Blizancima i Jupiter u Ribama će naglašavati polja posla i komunikacija, pa je tokom maja sasvim moguće povećanje obaveza, ali i priliva informacija.

Mars u Raku predstvalja najveću opasnost za Jarčeve jer će povećati šanse za svađe i rasprave upravo sa emotivnim partnerima. Prisustvo tranzita Marsa u sedmom, prirodnom, polju izaziva druge da nas vide kao opasnost pa će se svim silama truditi da nas uvere da nismo u pravu. Svaku bitku je potrebno pažljivije birati i kloniti se preburnih reakcija, jer Mars u Raku s jedne strane donosi agresiju, a sa druge nežnost, samo ukoliko se reči i momenti biraju taktički.

Meruku i Venera u Blizancima će doneti uzbuđenja i pomalo dinamičniju svakodnevnicu, dok će na polju posla biti potrebno da se prilagođavaju svakodnevim promenama. Moguće su ljubavne veze na radnom mestu, a za one u stabilnim odnosima ovo će biti period kada će biti potrebno komunicirati svaki dan kako bi se izbegli nesporazumi, bašr zbog retrogranog Merkura.

Jupiter u Ribama će doneti nešto pozitivnije razmišljanje, kao i potrebu za učenjem o nekim bitnom temama, dok će najbliža okolina (braća i sestre) imati neke lepe vesti da saopšte.

Retrogradni Saturn u Vodoliji naglašava obavezu da se prihvati neminovnost i radi na samopuzdanju i veštinama. Naredni period će biti idealan za pravljenje planova koji će biti realizovani na jesen.

Mlad Mesec u Biku u petom, prirodnom, polju naglašava lepe mogućnosti. Ovde su moguće nove veze, putovanja, ali i uživanja sa decom u nekom lepšem, prirodnom okruženju.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu naglasiće polje podsvesti, strahova, zdravlja i svakodnevnice, te će ovde biti kulminacija prethodno započetog rada na ovim poljima.

Vodolija

Kao i Vagama, Saturn u Vodolji nudi pripadnicima ovog znaka dosta dobrih mogućnosti i donosi rezultate prethodnog perioda dok je Saturn boravio u znaku Jarca. Kvadrat Saturna i Sunca u Biku donosi pomalo teže teme u polju doma i porodice, pa će ovo biti vreme kada će mnoge Vodolije imati priliku da pobede neke neke nesigurnost i prekinu neke negativne nizove koji su se ogledali kao gubici i štete.

Sunce u Blizancima će obasjati polej zabave i uživanja, dok će Jupiterov uticaj iz znaka Ribe dodati i novac na ovu listu srećnih okolnosti. Takođe ova kombinacija donosi dobre zarade, ali i dosta trošenja novca. Merkur i Venera u polju ljubavi, dece i uživanja naglašavaju društvene aktivnosti, jedan lak protok energije i generalno srećniju i pozitivniju atmosferu.

Kvadrat sa Neptunom krajem maja donosi i zaljubljenost i neke pomalo lude i zanešenjačke akcije, a s obzirom na to da će se u tom periodu odigrati Merkurov zaokret unazad moguća su neka druženja sa ljudima iz prošlosti ili neke ljubavi zbog kojih može biti nedoumica, nervoze i loše komunikacije. Ovo je takođe period kada će se mnoge Vodolije odlučiti za predah i odmor od posla, pa će više bit okrenute zabavi i lakim temama.

Jupter u polju novca, zarade i ličnih talenata, pojačava samopuzdanje i podebljava saldo na računu, ali itakođe uliva veru u naredne poduhvate.

Mars u Raku će pritiskati polje zdravlja i svakodnevnice, pa su moguća nagle promene raspoloženja, usponi i padovi energije, ali i neke svađe na radnom mestu sa kolegama. Tokom maja biće bitno da se energija pravilno rasporedi, inače u suprotnom može doći do problema sa zdravljem, specijalno sa iscrpljivanjem.

Retrogradni Saturn u Vodoliji naglašava sve obaveze pripadnicima ovog znaka, pa će naredni period biti idealan za prihvatanje ograničenja kako ličnih, tako i unutar emotivnih odnosa.

Mlad Mesec u Biku će okrenuti Vodolije ka domu i porodici te će se mnogi, od sredine maja, fokusirati na neka renoviranja, ulaganja i planove.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu naglašava povećanje samopuzdanja, daje efekte započetim poslovima u decembru, ali i naglašava rast kroz saradnju sa drugima.

Ribe

Za pripadnike ovog znaka najbitniji momenat je ulazak Jupitera u ovaj znak. Jupiter u Ribama će naglasiti lični rast (i gojenje), naglasiće potrebu da se u partnerskim odnosima daju više nego pre, dok će naglasak biti na ličnom usavršavanju i širenju znanja.

Mars u Raku takođe pogoduje ovom znaku, pa će kroz svoj uticaj ubrzati sve na polju ljubavi, ali i doneti neka suočavanja kako sa podsvesnim mehanizmima, tako i sa svesnim reakcijama. Ovo će biti period pojačane seksualne energije, pa će pojedini pripadnici znaka Ribe ulaziti u upravo u veze koje su strastvene i pune naboja.

Moguće su svađe i to zbog manjaka empatije i razumevanja, ali i potiskivanja.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Sunca u Biku naglašavaju potrebu da se iskopa ono sakriveno u podsvesti i pronađe tačka oslonca kroz jasnu i direktnu komunikaciju, bez samoptuživanja i samokritike. Iskusne Ribe će ovo preokrenuti u svoju korist te mogu nakon ovoga profitirati ukoliko budu birale razgovor,a ne ćutanje.

Mekrur i Venera u Blizancima će tokom maja biti u polju porodice i doma, pa mnoge Ribe mogu očekivati goste i lepa druženja baš u okviru svoja četiri zida. Retrogradni Merkur može doneti neke troškove zbog sitnih popravki i iznenadnih šteta u kući i privatnom poslu, dok će Neptunov kvadrat tražiti da se otkriju neke istine i zaobiđu lažnja obećanja.

Retrogradni Saturn u Vodolji snažno utiče na polje ličnih neprijatelja i podsvesti, te će u narednom periodu biti potrebno da se uoče koje su to lične saobotaže koje usporavaju ili onemogućavaju uspeh na ličnom planu.

Mlad Mesec u Biku će se odigrati u polju komunikacije i kraćih putovanja, pa će vrlo verovatno pripadnici ovog znaka baš tokom maja planirati odmor ili neka edukativna usavršavanja.

Lunarna eklipsa i Pun Mesec u Strelcu naglašava polje posla i porodice, pa će ova lunacija iznedriti neke konačne odluke u vezi sa karijerom i onime što vidi u vazduhu kao problem koji čeka da se reši.