Detoks napitak u dvije minute: Sagorite masnoće, snizite šećer i visok krvni pritisak

3024

Svako od nas treba voditi brigu o svom zdravlju te voditi računa da prepoznamo i poduzmemo sve ono što je za naš organizam najvažnije.

Ako trebate povećati svoju energiju, možete isprobati sredstvo za detoksifikaciju koje ćemo vam predstaviti u članku. Ovaj lijek će vam omogućiti da ostanete zdravi i obavit će potpunu detoksikaciju tijela, a također će potaknuti vaš metabolizam. Također je izvrstan lijek za regulaciju krvnog pritiska, normalizaciju razine šećera u krvi i smanjenje masnoća.

 

Sastojci:

  • 1 kašičica organskog cimeta
  • 2 kašike jabučnog octa
  • 2 kašike svježeg soka od limuna
  • 1 kašičica organskog meda
  • pola litra vode.

 

Uputstvo za pripremu:

Proces pripreme je iznimno lagan, jer sve što trebate učiniti jest da sve sastojke pomiješate sve dok ne dobijete glatku i homogenu mješavinu. Ovaj lijek možete popiti ujutro na prazan želudac. Svaki put prije konzumacije morate pripremiti svjež napitak jer je tako bolji i ukusniji nego da stoji u frižideru. Uzimajte  ovo tri mjeseca.

Cimet je iznimno popularan začin koji liječi osjetljivost na inzulin i sprječava upalu. Sadrži spoj zvan hrom (Cr) koji može regulisati nivo inzulina, glukoze, holesterola i HbA1c (glikozilirani hemoglobin) kod pojedinaca koji pate od dijabetesa tipa II.

Jabučni ocat će stabilizirati krvni pritisak zbog svoje kiselosti.

Sok od limuna će alkalizirati vaše tijelo i pun je flavonoida. Sadrži velike količine vitamina C, i to je razlog zašto može ukloniti slobodne radikale. Također će uveliko poboljšati vaš imunitet.

Med sadrži minerale, enzime i polifenole koji će potaknuti vaše tijelo da brže ozdravite i ostanete zdravi.copyright: www.zdravljebezdoktora.com