Prirodni lijek za urinarne infekcije

303

Urinarna infekcija je vrlo učestala tegoba koja nastaje kada mikroorganizmi koji inače žive u urogenitalnom traktu i crijevima dospiju u mokraćni mjehur. Više od 90% svih mokraćnih infekcija uzrokuje bakterija Escherichia coli, koja se prirodno nalazi u vašim crijevima.
Žene su obično više sklone takvim urinarnim infekcijama, ali to ne znači da se muškarci ne suočavaju sa njima. Ako antibiotici ne pomognu, infekcija može postati veoma ozbiljan problem te može da našteti bubrezima.
Ovo naročito važi za trudnice, jer promjene u urinarnom sistemu mogu dovesti do prijevremenog porođaja.
Jedan od nedostataka antibiotika je taj što uništava sve bakterije, i dobre i loše.
Prirodni lijekovi su bezbjedniji za upotrebu, a takođe su efikasni u liječenju pa mnogi biraju
alternativni način liječenja.
Postoje brojni prirodni lijekovi koji su veoma korisni i efikasni u liječenju urinarnih infekcija. Jedan takav prirodni lijek je ulje iz sjemena limuna.
Ovo ulje se pokazalo vrlo efikasnim čak i kada antibiotici nisu dali rezultate na istraživanju ovog problema. Ista studija je potvrdila da ekstrakt iz limunovih sjemenki ne inhibira rast dobrih bakterija.
Prvobitno su ljekari tvrdili da je ekstrakt ovih sjemenki u preporučenim dozama djelovao protiv svih bakterija u organizmu. Međutim, prije deset godina, naučnici su uspjeli pomoću elektronskog mikroskopa odrediti da ekstrakt uspijeva da probije bakterijsku membranu i oslobodi citoplazmu iz unutrašnjeg sadržaja bakterija, za vrlo kratko vrijeme, u roku od 15 minuta, pa čak i u minimalnim dozama.
Takođe, ekstrakti su veoma jaki antibakterijski agensi, koji imaju drugu prednost u odnosu na antibiotike.
Kada imate infekcije urinarnih organa, konzumirajte ekstrakt limunovih sjemenki dnevno, dvije nedjelje. Ili, jedite limun. I to će biti dovoljno …
www.zdravljebezdoktora.com