Izliječite psorijazu pomoću korijena ove biljke

271

Psorijaza je hronična bolest kože od koje pati dva do tri posto svjetske populacije te koja se jednako pojavljuje kod oba spola. Najčešći oblik psorijaze je plak psorijaza, koji se pojavljuje u obliku pojedinačnih crvenih područja koja su zadebljana te se na površini ljuskaju. Kapljičasta psorijaza očituje se sitnim lezijama najčešće na trupu i rukama posebno kod djece i adolescenata. Najčešće je izaziva upala grla uzrokovana β-hemolitičkim streptokokom, a promjene se pojavljuju sedmicu-dvije nakon upale. Bolest može kasnije napredovati u plak psorijazu. Intertriginozna psorijaza zahvaća pazuhe, područje ispod grudi, prepona te perianalnu regiju. Toplina i vlažnost tih područja utiču na drukčiji izgled nego što je to plak psorijaza. Pustulozna psorijaza se pojavljuje u obliku sterilnih žućkastih prištića na crvenoj upaljenoj podlozi.
Tačan uzrok nastanka psorijaze nije poznat, mada sve upućuje na to da je nasljednji gen odigrao glavnu ulogu u razvoju bolesti. Psorijaza se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, a postoji mogućnost da je mogu potaknuti stres i infekcije. Na njen razvoj utiču vrste i način ishrane, način reagovanja na stres i premala fizička aktivnost.
Kod psorijaze ćelije se umnožavaju brže od normalnog, tako da ne mogu proizvesti keratin, supstancu koja daje koži čvrstu površinu.
Neliječena i neadekvatno liječena psorijaza predstavlja veliko psihičko opterećenje te povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i smrtnosti.
Za pripremu lijeka za izliječenje psorijaze potreban vam je samo jedan sastojak, koji je lako dostupan svima, a tretman će biti vrlo efikasan i brz.
Potrebni sastojci
– 1 kašika korijena čička
– 3,5 decilitra vode.
Uputstvo za pripremu
Korijen kuhati u vodi oko 10 minuta. Čaj se pije svjež, odmah nakon pripreme, tri puta dnevno.
Imajte na umu da je ishrana veoma važna i da bi trebala da bude zdrava, svježa i jednostavna.
www.zdravljebezdoktora.com