Neobičan lijek protiv kašlja (uputstvo)

1515

Neobično otkriće Iranskih naučnika sa Baqiyatallah University Hospital, iz Tehrana, objavljeno je kao stručni rad u Primary Care Respiratory Journal-u. Istraživači su se bavili hroničnim kašljem koji kod pacijenata traje više sedmica nakon izvorne infekcije pluća i kojeg se teško riješiti. Doktori propisuju različite vrse lijekova za ovakve pacijente ali hronični kašalj veoma često muči pacjenete jako dugo nakon same infekcije.
Istraživači su napravili tri kontrolne grupe i dvije grupe su liječili sa standardnim lijekovima dok su trećoj grupi davali kombinaciju 20 grama meda pomješanog sa 3 grama instant kafe. Doza je davana u razmacima od 8 sati tokom 7 dana. Rezultati grupe sa medom i kafom u liječenju hroničnog kašlja bili su ubjedljivo najbolji. U poređenju sa skupim i veoma štetnim lijekovima obična instant kafa i med dali su odlične rezultate.
Superiornost izliječenja putem meda i kafe u odnosu na hemijske lijekove bila je ne samo u frekvenciji kašljanja koja se smanjila nego i u brzini djelovanja ovoga prirodnog lijeka u odnosu na hemikalije.
Stoga Vam preporučujemo da pokušate pri hroničnom kašlju po uzoru na ovu studiju da umješate jednu supenu kašiku meda sa jednom čajnom kašikom instant kafe. Dobro ih umutite u kremastu masu i popijte. Kasnije na ovo možete popiti čašu mlake vode. Pijte ovu smjesu 3 puta na dan do prestanka simptoma kašlja. Vrijedi pokušati zar ne? Podjelite ovaj recept sa prijateljima na Facebooku.
www.zdravljebezdoktora.com