Recept koji pravi čudo: Pred spavanje stavite ovo pod jezik, ujutro budite kao novi

353
pink salt in a wooden spoon

Porijeklom iz pramora, nezagađenog ekosistema starog više od 250 miliona godina, himalajska so je najčišća so na Zemlji. Kopa se u rudnicima Pakistana, u podnožju planinskog lanca Himalaja, po kojima je i dobila ime, pere se i suši na suncu te ručno melje, kako bi se sačuvale sve vrijednost.
Ova kraljevska so, kako je zovu, prepoznatljiva po roza boji, navodno ima najbolji omjer različitih minerala koji su u potpunosti očuvani zato što se so proizvodi tradicionalnim postupcima bez industrijske prerade.
U njenom sastavu nalaze se kalij, kalcij i magnezij, koji pomažu tijelu da postigne ravnotežu obnavljajući tekućine i nadopunjavajući zalihe elektrolita npr. kad se pojačano znojimo. Sadrži 84 minerala i elementa u istom omjeru u kojem se nalaze i u našem organizmu, kao i sunčevu energiju i ionizirane minerale koji se otpuštaju dodavanjem vode, dok ne sadrži aditive.
Himalajska so pomaže tijelu i nervnom sistemu u postizanju ravnoteže i pomlađujućeg učinka. Ima antihistaminski (protualergijski) efekat, dobra je za čišćenje i jačanje dišnog sistema, za probavu i detoksikaciju. Djeluje antistresno, uravnotežuje krvni pritisak i razinu šećera u krvi, održava kosti čvrstima, pomaže kod reume i kožnih bolesti, jača libido…
Potrebni sastojci
– 5 kašičica meda
– 1 kašičica himalajske soli
Uputstvo za pripremu
Pomiješajte so i med i stavite u teglu.
Uputstvo za upotrebu
Svake noći prije spavanja, odnosno odlaska u krevet, stavite malo smjese pod jezik.
www.zdravljebezdoktora.com