Lijek tradicionalne ruske medicine: Riješite se kamena u bubregu za 10 dana sa samo jednim sastojkom

1309

Bubrežni kamenac je čvrsta ili kristalna nakupina koja se formira u bubregu zbog dijetetskih minerala u urinu. Oko 80% svih ljudi oboljelih od bubrežnog kamenca su muškarci od kojih većina prve simptome dobiju između 20. i 30. godine, dok ih žene dobivaju tek kasnije.

Kamenci se dovode u vezu sa mučninom, povraćanjem, groznicom, krvi u urinu, gnojom u urinu i bolnim mokrenjem. Bolovi dolaze u valovima koji traju između 20 i 60 minuta, počinju u boku ili donjem dijelu leđa te se spuštaju prema donjem dijelu tijela. Analiza urina, pregledi, pretraga ultrazvukom i krvi testovi pomažu u dijagnozi.

Ishrana igra veliku ulogu u formiranju kamenaca naročito ako se previše konzumiraju proteini životinjskog porijekla, natrij, rafinirani šećeri, fruktoza i kukuruzni sirup sa visokom razinom fruktoze, oksalati (špinat, jagode, orašasto voće, tamna čokolada, kakao, zakuhan i izmiješan čaj), sok od grožđa, sok od jabuke i gazirana pića te unosi premalo vode u oganizam.

Jedan od efikasnih prirodnih lijekova za liječenje bubrega potiče iz tradicionalne ruske medicine, a radi se o prosu koji ima visoku hranjivu vrijednost i ljekovita svojstva.

Potrebni sastojci

– 0,50 kg prosa

– 2 litra vode.

Uputstvo za pripremu

U veću posudu stavite pola kilograma prosa na koji sipajte 2 litra vrele vode te ostavite da odstoji preko noći. Smjesa će tokom noći postati bijela tečnost.

Uputstvo za upotrebu

Tečnost procijedite u drugu posudu. Pijte je tokom dana bez ograničenja, odnosno kada i koliko želite. Svake večeri pripremite novu mješavinu za slijedeći dan. Postupak ponavljajte 10 do 15 dana.

Rezultati

U ovom periodu bubrežni kamenac će biti potpuno rastopljen, a tijelo će ga eliminisati kroz mokraću.

 

Proso iz mješavine nemojte bacati nego ga upotrijebite za pripremu zdrave kaše za doručak.copyright: www.zdravljebezdoktora.com