Oslobodite se bola u vratu i kičmi pomoću soli i maslinovog ulja (recept)

4727

Ako ste fizički neaktivni, čuvajte se, možda vas „napadne“ osteohondroza. Ona ne štedi nikoga, a u rizičnu grupu spadaju skoro svi, ne samo sredovječni ljudi. Na simptome osteohondroze sve češće se žale i studenti.

Skup svih simptoma vezanih za vratni dio kičme i rameni pojas nazivaju se cerviklani sindrom (vratni sindrom). Tegobe se ispoljavaju u nivou vrata i glave, ramenom pojasu, međulopatičnom predjelu, a karakteriše ih bol u vratu koji može biti oštar ili tup, glavobolja, nesvjestica, bol u ramenima i gornjim ekstremitetima, zujanje u ušima, zamagljen vid, osjećaj trnjenja, smanjena pokretljivost glave i vrata, povišen mišićni tonus paracervikalne muskulature kao i nemogućnost obavljanja dnevnih aktivnosti.

Ipak, ako na vrijeme prepoznate ove simptome i počnete prevenciju, izbjeći ćete uzimanje medikamenata.

Preporučujemo ovaj zanimljiv recept koji efikasno smanjuje bol i koji će vam dugoročno eliminisati bol, čak i nekoliko godina.

Potrebno je pripremiti jednostavnu smjesu za masažu pomoću soli i nerafiniranog biljnog ulja.

Ova ljekovita smjesa trebala bi biti dovoljna za cijeli tok liječenja. Dovoljno je da pomiješate deset kašika soli s 20 kašika ulja (možete koristiti maslinovo ili suncokretovo ulje).

Nakon što ste pomiješali so i ulje, ulijte smjesu u staklenu bočicu i zatvorite je. Nekoliko dana kasnije dobit ćete laganu smjesu.

Nanesite ovu smjesu na kožu svako jutro; masirajte na mjestima na kojima osjećate bol. Počnite s dvije ili tri minute masaže, a zatim dodajte još dvije ili tri minute svaki dan. Nakon što ste završili masiranje, obrišite vrat toplom krpom ili peškirom, jer ponekad primjena ove mješavine može dovesti do iritacije kože. Mjesto koje ste masirali na kraju pospite dječijim puderom.

Ovaj tretman traje deset dana i pomoći će vam da potaknete cirkulaciju krvi i poboljšate regeneraciju mišića, kostiju i hrskavice. Najbolji rezultati bit će vidljivi nakon osam do deset postupaka.

Primjena ovog lijeka pomoći će vam da vratite protok krvi u vratu i kičmi, smanjite pojavu glavobolja i poboljšate vid. To je sve zbog činjenice da ćete ukloniti toksine iz vašeg tijela, što će rezultirati normalizacijom metabolizma.

Ovaj postupak čišćenja može uzrokovati da se osjećate pospano ili da imate vrtoglavice, iako su takvi slučajevi rijetki. Važno je istaći ova vrsta liječenja ne dolazi s nuspojavama te da daje izvrsne rezultate.copyright: www.zdravljebezdoktora.com