Uživajte u ovom osvježavajućem piću i doživite brojne zdravstvene prednosti!

561
Ananas je tropsko voće koje je bogat izvor mnogih ključnih hranjivih sastojaka neophodnih za vaše optimalno zdravlje. Sadrži vitamin C i bromelain, koji pomažu brojnim procesima u organizmu. Bogat nutritivni sadržaj i ljekovita svojstva ananasa će pružiti mnoštvo zdravstvenih prednosti.
Ananasova infuzovana voda je izuzetno korisno piće koje vam može pomoći u smanjivanju otoka i bolova u zglobovima, zatim da  smršate i da poboljšate svoj imunološki sistem.
U nastavku pročitajte koje prednosti pruža konzumacija ovg napitka.
Poboljšava funkciju štitne žlijezde
Ovo piće sadrži jod i bromelain koji povećavaju funkciju štitne žlijezde i sprječavaju različite probleme vezane za štitnjaču.
Poboljšava varenje
Bromelain iz ananasa će pomoći probavi i organizmu da bolje vare proteine.
Eliminiše crijevne parazite
Istraživanja su pokazala da konzumacija ananasove vode tri dana za redom uklanja crijevne parazite i crve.
Smanjuje upalu
Moćna antiinflamatorna svojstva bromelaina smanjuju zapaljenje u tijelu i vrše detoksikaciju tkiva i organa. Potrošnja ovog pića svakodnevno tretira povrede i upalna stanja poput artritisa.
Jača zube i desni
Ovo zdravo piće sadrži kalcijum, što je presudno za zdravlje kostiju i zuba.
Izjednačava nivoe elektrolita
Ananasova voda je takođe bogata kalijumom, koji uspešno balansira nivoe elektrolita i tretira zamor.
Eliminiše teške metale i toksine iz tijela
Specijalni enzimi i antioksidanti u ovom piću detoksiraju tijelo eliminišu teške metale.
Sprječava rak
Jedna studija pokazala je da je bromelin efikasniji od fluorouracila, što je uobičajeni lek za hemoterapiju koji se koristi u slučaju nekoliko vrsta karcinoma.
Poboljšava vid
Visok nivo beta karotena poboljšava vid, jer je moćan antioksidant. Istraživači su potvrdili da svakodnevno uzimanje ananasa smanjuje rizik od makularne degeneracije, što je glavni krivac za sljepilo kod starijih osoba.
Pomaže kod gubitka težine
Ovo voće je snažan diuretik koje uklanja prekomjernu vodu u tijelu. Takođe povećava metabolizam, čime pomaže proces gubitka težine.
 
Potrebni sastojci
– 1 srednji ananas
– 6 listova mente
– 1 litar vode
Uputstvo za pripremu
Ogulite ananas i isjecite ga na kockice. Zatim nalijte vodu u teglu i dodajte ananas, a onda i lišće mente. Staklenku zatvorite i ostavite je u frižideru 8-10 sati.
Uputstvo za upotrebu
Pijte čašu napitka čim se probudite, na prazan želudac, a ostatak tokom cijelog dana.copyright: www.zdravljebezdoktora.com