Čudotvorno sjeme: Ženama povećava grudi, a muškarce čini ljubavnicima iz snova

1586

Priroda ne bude uvijek velikodušna za nas sve, ali uz pomoć sjemena jedne od najstarijih ljekovitih biljaka, koja datira još iz doba starih Egipćana, možete povećati obim svojih grudi čak za dva broja, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanju vode u tkivu.

Latinskog naziva Trigonella foenum-graecum, piskavica je dobra i za dojilje jer potiče proizvodnju mlijeka, umiruje dojenčad, opskrbljuje ih željezom i pomaže u dobijanju na težini.

Sjeme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata dok od vrijednih minerala, sadrži bakar, mangan, željezo i magnezij.

Ova biljka, za koju je Poslanik Muhamed rekao „da znate vrijednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu“, dobra je i za muškarce, jer sadrži diosgenin koji jača spolnu moć i liječi mnoge spolne probleme.

Piskavica se koristi:

– kod izbacivanja viška sluzi iz sinusa, grla, prsa i gornjeg respiratornog trakta

– protiv alergija i peludne groznice

– za stimuliranje metabolizma jetre i bubrega, općenito zagrijava tijelo

– za liječenje sluznice dišnog, probavnog i urogenitalnog trakta

– za snižavanje holesterola u krvi već nakon 10 dana primjene

– kod uspostavljanja ravnoteže šećera u krvi

– kod kardiovaskularnih oboljenja.

Ovo čudotvorno sjeme može se u vidu obloga koristiti za giht, teške čireve na koži, fistule, gnojenje kostiju i otvorene rane na nogama.

Također je i u službi ljepote tako što njeguje kožu, proljepšava, pomlađuje, uklanja nečistoće a pomaže i kod ispadanja kose dlaka, kao tonik za kosu.

Sjeme se može konzumirati kao čaj ili prah ili koristiti kao tonik.

Uputstvo za pripremu i upotrebu čaja

U 2 dcl vode dodajte 2 kašičice sjemenki pa stavite da se kuha. Pustite da odstoji 20 minuta. Povremeno promiješajte pa procijedite. Pijte u malim gutljajima.

Uputstvo za pripremu i upotrebu tonika

Mljeveno sjeme piskavice pomiješajte sa maslinovim uljem pa masirajte kosu, odnosno tjeme glave.

Uputstvo za pripremu i upotrebu praha

Sjeme piskavice sameljite u prah pa uzimajte pola kašičice, dva puta dnevno, za poboljšanje probave. Za jačanje organizma uzimajte kašiku svježe samljevenih sjemenki s vodom, tri puta devno, prije jela.copyright: www.zdravljebezdoktora.com