Jeftin i jednostavan tretman: Riješite se proširenih vena uz pomoć jednog sastojka

638

Varikozne vene su uvećane i otečene vene koje se obično pojavljuju na nogama te mogu biti plave ili tamno ljubičaste boje. Po spoljašnjem izgledu proširene vene (variksi) mogu biti cilindrične, zmijolike ili vrećaste.
Javljaju se kod tri od deset odraslih osoba, dok je veća vjerovatnoća da se razviju kod žena.
Pored toga, varikozne vene se ne smatraju ozbiljnim zdravstvenim problemom, jer u većini slučajeva ne utiču na cirkulaciju krvi ili dovode do dugoročnih zdravstvenih problema. Međutim, mogu izazvati bol i neugodnost. Također, obično imaju neprijatan izgled, čineći tako da su noge neprivlačne.
Prirodni lijek koji je prikazan u nastavku može vam pomoći da eliminišete proširene vene u vrlo kratkom vremenskom periodu. Štaviše, on uključuje jedan jednostavan sastojak – eterično ulje čempresa. To je jedan od najefikasnijih prirodnih tretmana za smanjenje i uklanjanje varikoznih vena, koji može izazvati i cirkulaciju krvi i poboljšati funkciju cirkulacijskog sistema.
Prije svega, treba da uradite piling kože da eterično ulje čempresa može jednostavno prodrijeti u vašu kožu. Pogođeno područje treba masirati s 5 kapi dva puta dnevno. Ovaj tretman će stimulisati cirkulaciju krvi u cijelom tijelu, tako da ćete primijetiti značajno poboljšanje za nekoliko sedmica.
Također, možete koristiti eterično ulje lavande, peperminta ili čajevca za liječenje plikova na koži, otoka i bola u mišićima. Za najbolje rezultate preporučuje se razblaživanje ulja i nanošenje samo male količine.
Još jedan lijek za smanjenje ili eliminaciju varikoznih vena je primjena jabukovog sirćeta i vještičijeg lješnjaka (hamamelis) na površinu kože. Jabukovo sirće je sjajan lijek za proširene vene, jer poboljšava cirkulaciju u zidovima vena i ima antiupalno djejstvo, tako da smanjuje otečene vene. Natopite hamamelis u jabukovo sirće i masirajte vene kružnim pokretima ovom mješavinom.
Za optimalne rezultate, tretman ponoviti svakog dana tokom nedjelje dana. Iznenadit ćete se rezultatima!
www.zdravljebezdoktora.com