Lijek za artritis, osteoartritis, bolove u leđima i druge boljke u kostima, mišićima i zglobovima

693
34943050 - back pain. athletic running woman with back injury in sportswear rubbing touching lower back muscles standing on road outside.

Manjak kretanja i sve rjeđa fizička aktivnost u današnje vrijeme može uticati na gotovo sve organske sisteme, pogotovo na mišićno-koštani, koji zahvata sve starosne skupine. Najčešće su prisutni kod starije populacije jer starenjem dolazi do slabosti mišića i promjena na hrskavici.
Jedan od najčešćih razloga za posjetu ljekaru po statistikama su bolovi u zglobovima i mišićima, čija stanja uzrokuju naslijeđe, prekomjerna težina, istezanje tetiva ili ligamenata, iscrpljenost, bakterijske i virusne upale te razni hormonski i metabolički poremećaji.
Razne reumatske (upalne i degenerativne) bolesti često oštećuju fini i osetljivi zglobni mehanizam iz čega nastaje reumatoidni artritis, osteoartritis, ankilozirajući spondilitis, lupus eritematozus i giht. Najčešća bolest kostiju jeste osteoporoza.
Za većinu bolesnika ovi medicinski problemi su vrlo neugodni jer je njihova prisutnost praćena pojavom boli te smanjenom i otežanom pokretljivošću. Razvoj bolesti dovodi do gubitka funkcije zglobova ili mišića, a time i do loše kvalitete života i gubitka radne sposobnosti.
U nastavku vam donosimo lijek za artritis, osteartritis, bolove u leđima i druge boljke u kostima, mišićima i zglobovima.
Potrebni sastojci
– 300 ml alkohola (70%)
– 100 ml joda
– 10 tableta analgina, aspirina ili andola (500 mg).
Uputstvo za pripremu
Jod i alkohol pomiješati a onda dodati izdrobljene tablete. Sve dobro promiješati i ostaviti
21 dan na suhom i tamnom mjestu.
Upustvo za upotrebu
Bolna mjesta možete ovom smjesom mazati ili stavljati obloge.
www.zdravljebezdoktora.com