Američka doktorica Hilton: Riješite se sami vaginalnih upala ovim prirodnim sastojkom (instrukcije)

342

Vaginitis je upala vagine ili rodnice. To je jedan od najčešćih poremaćaja u ginekologiji. Skoro sve žene u nekoj fazi života proživljavaju ovo oboljenje a smatra se da barem 10% žena svake godine ima barem jednu epizodu upale rodnice. Vjerujemo i da mnoge naše čitateljke imaju ili su imale ovaj problem. Najčešći simptomi koji mogu biti jako iritantni su svrab vulve, pojačano lučenje iz vagine uz promjenu boje i mirisa iscjedka, bol prilikom snošaja, bol pri mokrenju i često mokrenje, oticanje spoljnih genetalnih struktura itd.
Postoji vise tipova vaginitisa a najčešći je poznat pod imenom kandidijaza uzrokovan infekcijom kvasnicama  obično gljivicama Candida albicans.
Prema tvrdnjama doktorice Eileen Hilton, infektologa iz New Yorka postoji jako jednostavan i vrlo efikasan potpuno prirodni način kako da se riješite upale rodnice I svih problema u vezi sa tim.  Recept i uputstvo su jednostvani a potrebno je da svaki dan u dužem vremenskom intervalu pijete jednu čašu svježeg jogurta. Dobro ste pročitali cijeli recept sastoji se u redovnoj konzumaciji jogurta. Jogurt mora sadržavati žive acidofilne kulture bakterija pa to provjerite na pakovanju prije kupovine jogurta. Dr Hilton radila je vise istraživanja u kojoj je uključila žene koje su imale učestale upale rodnice, te je tokom 6 mjeseci jedna grupa uzimala redovno svaki dan čašu jogurta a druga ne. Nakon završenog perioda broj upala vagine bio je tri puta manji kod žena koje su uzimale jogurt od onih koje nisu. Kod žena koje su inače imale upalu rodnice i do tri puta u 6 mjeseci uz redovno uzimanje jogurta upale se skoro potpuno nestale. Dr Hilton preporučuje da žene koje imaju ove problem nastave sa redovnom upotrebom jedne čaše jogurta na dan.
Doktorica Hilton smatra da se u brobi protiv infekcija aktivno u stvari bore bakterije acidofilne  bakterije L. Acidophilus koje se nalaze u većini jogurta i koje svojim djelovanjem regulišu floru te liječe upale. Ukoliko želite možete i sami napraviti jogurt ukoliko kupite acidofilne culture koje se mogu naći u mnogim prodavnicama zdrave hrane.U suprotnom potražite odgovarjući jogurt u svome supermarketu i pokušajte.
www.zdravljebezdoktora.com