Liječenje putem ulja mućkanog ustima

1155

Još u doba SSSR-a ukrajinski ljekar dr Karaha predstavio je na kongresu bakteriologa i onkologa jednu neobičnu metodu liječenja. Radi se o metodi mućkanja nerafiniranog ulja suncokreta u ustima u trajanju 15 minuta. Dr Karaha ustvrdio je da ovom metodom koja je jednostavna, besplatna i bezopasna može liječiti mnogobrojne bolesti. Metoda u stvari potiče iz tradiocionalne Indijske metode liječenja stare 5000 godina. Po riječima dr Karaha mućkanjem ulja u usnoj šupljini odstranjuju se otrovne i štetne materije iz tijela odnosno krvi i limfnog sistema preko mini kapilara u usnoj duplji. Ovi kapilari oko pljuvačnih žlijezda su jako porozni i mogu razmjenjivati tečnost u oba pravca u krv i iz krvi van.
Kako se mućkanjem odstranjuju otrovne tvari iz organizma imuni sistem postaje sposoban da se sam izbori sa ostatkom bolesti u tijelu. Brojna su svjedočenja o ozdravljenjima korištenjem ove metode te o tome da se ljudi počnu osjećati puni energije i zdravlja već nakon nekoliko dana izvođenja metode.
Uputstvo:
Potrebno vam je  nerafinirano suncokretovo ili susamovo ulje najbolje extra djevičansko. U novije vrijeme monogi koriste i maslinovo ili bučino ulje.
Ujutro na prazan stomak uzme se jedna supena kašika ulja i mućka se polako u ustima 10-15 minuta. Ulje se lagano prebacuje između zuba sa jedne strane na drugu tako da zalazi u sve dijelove usne duplje.
Ulje se ne smije progutati. Nakon 15 minuta ulje treba biti pjenasto bijele boje kao mlijeko i nakon procedure potrebno ga je ispljunuti. Usta se potom isperu sa mlakom posoljenom vodom a nakon toga možete oprati zube.
To je suština cijelog procesa. Procedura se ponavlja svako jutro a kod težih stanja mućaknje se može raditi i tri puta na dan obavezno prije jela.
Po tvrdnjama Karaha i mnogobrojnih sljedbenika ove metode u ispljunutoj tekućini nalazi se velika količina toksina i  štetnih bakterija. Dobro je napomenuti, da se s ovim postupkom pojačava izmjena tvari u organizmu a imuni sistem raste, što dovodi do trajnog ozdravljenja. Jedan od najupadljivijih učinaka je učvršćenje klimavih zuba (paradentoza), a zubi postaju vidljivo bijeli. U početku se nekim ljudima teško naviknuti na ovaj process jer osjećaju gađenje  ali problem sa tim nestane nakon nekoliko pokušaja.
Terapiju je potrebno primjenjivati  toliko dugo, dok se organizmu vrati prijašnja snaga, svježina i miran san. Nakon buđenja, morate se osjećati odmorni fizički i psihički, te puni energije. Zdrava glad i povećana sposobnost pamćenja, normalna su pojava.
Terapija djeluje i preventivno i spriječava nastanak kancerogenih oboljenja. Služi za otklanjanje opšte slabosti, bolesti živaca, umora, stomačnih problema, problema sa jetrom i spavanjem.
Terapija je potpuno sigurna i može se korisiti duži vremenski period. Veliki je broj oboljenja koja su različiti pacijenti prijavili kao izliječena ovom metodom. Tu su između ostalih razne upale, bolesti usne duplje i zuba, kancerogena oboljenja,hronični umor, nesanica, artritis, plućne bolesti, bolesti jetre i bubrega, bolesti srca, ženska oboljenja itd.
Po tvrdnjama pobornika ovog liječenja kompletna krv prokola za vrijeme ovog procesa, izvrši se razmjena, te se nečistoće izdvoje u ulje u usnoj duplji koje se na kraju ispljune. Kod nekih pacijenata kao nus pojava na početku se pojavi i povišena temparatura ali ovo je kratkotrajna pojava koja brzo nestane.
Ovim putem pozivamo i naše čitaoce koji imaju iskustva sa metodom, ili namjeravaju da je  isprobaju, da ih podijele sa nama.
 www.zdravljebezdoktora.com