Narodni lijek protiv eserihije koli i drugih bakterija

3105

Eserihija koli normalan je stanovnik debelog crijeva. Tu je locirana u našem organizmu , čak i korisna jer spriječava razmožavanje drugih patogenih bakterija. Problem koji se često dešava je da se pojavi na drugim mjestima u organizmu i  jako je teško izliječiti. Najčešće se pojavljuje u mokraćnim kanalima gdje izaziva upale koje mogu postati hronične ukoliko se ne liječe. Mokraćni kanali nisu jedino mjesto  jer se eserihija može izazvati infekcije , upale i druge probleme i u probavnom traktu a bilo je slučajeva konjuktivitisa izazvanih eserihijom koli.
Moderna medicina ima polovičan uspijeh u liječenju urinarnih infekcija izazvanih ovom bakterijom. Zbog otpornosti ove bakterije i njene sposobnosti da mutira doktori prepisuju sve jače antibiotike koji uglavnom unište i dobre bakterije, a kod žena i vaginalnu floru gdje se zbog toga javi nova infekcija. I tako sve u krug.
Postoje slučajevi pokušaja liječenja ove bakterije antibioticima koji su trajali čak  5 i više godina.
U narodu postoji nekoliko lijekova kojima možete pokušati riješiti ovaj problem. Lijek koji vam predstavljamo po našim saznanjima daje dobre rezultate podjednako kod djece i odraslih.
Za lijek su vam potrebni:
–       Bijelo domaće vino 1 l (domaće kako bi bilo bez hemikalija i dodataka)
–       3-4 grančice ruzmarina (najbolje ako ima mladih izdanaka na sebi)
–       bijeli luk (češnjak) 2 glavice (bar 10 česna)
Bijeli luk isjećete na sitne komadiće, dodate u vino i ubacite ruzmarin.
Ostavite da sve odstoji u staklenoj boci 10 dana na sobnoj temparaturi. Povremeno promućkate bocu.  Nakon toga možete početi koristiti napitak. Nakon što otvorite ponovo bocu poslije stajanja držite je u frižrideru. Odrasli koriste 1 supenu kašiku a djeca jednu čajnu kašikicu svako jutro na prazan stomak.
Napitak se uzima 40 dana nakon čega se pravi pauza a nalazi bi trebali pokazati da su bakterije nestale iz urinarnog trakta. Ruzmarin odlično djeluje i protiv drugih bakterija te ukoliko ne možete da se riješite drugih vrsta upornih bakterija možete probati sa ovim lijekom. Postoje pozitivna iskustva u tretiranju stafilokoka, streptokoka al i kandide.
Molimo vas da podijelite ovaj tekst na facebooku sa svojim prijateljima kojima je možda potreban.