Jabukovo sirće kao prirodni lijek za 20 bolesti

996

Od dijareje i kašlja, preko mršavljenja i visokog pritiska, prirodno jabukovo sirće može da vam bude od velike pomoći

Jabukovo sirće ima niz benefita po zdravlje i izgled, ali za neke vjerovatno niste nikada ni čuli. Evo sa kojim problemima vam ono može pomoći i kako da ga primjnjujete

Gubitak kose
Ukoliko imate problema da gubitkom kose ili stanjivanjem dlake, jabukovo sirće vam može pomoći. Ono je puno nutrijenata i regulisaće pH vrednost kože glave. Takođe se pokazalo da dovodi do debljanja dlake i uklanjanja ćelija mrtve kože koje mogu da spriječe rast kose, a pomaže i sa svrabom kože glave i peruti.

Astma
Ukoliko imate problema sa disanjem, bitno je da koristite tretman koji vam je ljekar prepisao, ali isto tako možete da koristite jabukovo sirće kao prirodni lijek koji može dodatno da pomogne.

Kašalj
Suh kašalj je bolan i veoma iritantan. Ukoliko tražite prirodan lijek, jabukovo sirće može biti od pomoći, bez štetnih hemikalija i lijekova.

Dijareja
Jabukovo sirće je odličan lijek za dijareju. Djeluje kao antiseptik, pa se bori sa bakterijama koje mogu da izazovu dijareju, a visok sadržaj pektina ublažava iritaciju creva. Preporučuju se mješavina dvije kašike sirćeta u 250 ml vode, tri puta dnevno.

Nesanica
Ukoliko ne možete da spavate, popijte mešavinu jedne kašike jabukovog sirćeta i 250 ml vode prije nego što legnete u krevet. Probajte i uvjerite se da funkcioniše.

Vrtoglavica
Iskustvo je pokazalo da jabukovo sirće može da pomogne sa vrtoglavicom, a pretpostavlja se da je to zbog uticaja na krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Infekcija ušiju
Pomešajte jabukovo sirće, alkohol i vodu u jednakim djelovima. Natopite komad vate u ovu mješavinu, stavite ga u uho i ostavite da stoji pet minuta. Zatim izvadite vatu i lezite tako da tečnost izađe iz uha. Koristite fen da osušite uho što bolje.

Ekcem
Pijte tri puta dnevno dvije kašike jabukovog sirćeta sa kašikom meda u čaši vode ili mažite na kožu mješavinu pola čaše vode i jedne kašike jabukovog sirćeta.

Umorne i bolne oči
Ukoliko imate problem sa očima, pijte tri puta dnevno mješavinu dvije kašike sirćeta, dvije kašike meda i 250 ml vode.

Glavobolja
Jabukovo sirće zbog svog bogatstva nutrijenata može da ublaži migrene i glavobolje. Probajte i uverite se da funkcioniše

Artritis
Jabukovo sirće u kombinaciji sa medom može da se koristi za liječenje artritisa. Može da se nanosi na bolne zglobove ili da se pije kao rastvor tri puta dnevno.

Zamor
Ukoliko imate problem sa hroničnim umorom, znači da je vašem organizmu potrebna pažnja. Većina ljudi sa ovim problemom ne spava dovoljno. Pomešajte šolju meda i 3 kašike jabukovog sirćeta, pa uzmite jednu kašiku ove mješavine prije spavanja. Ukoliko ne zaspite za sat vremena, ponovite postupak.

Trovanje hranom
Jabukovo sirće ubija bakterije i deluje umirujuće na rad creva, pa će vam donjeti momentalno olakšanje u slučaju trovanja hranom. Dovoljno je da pomešate dvije kašike jabukovog sirćeta u čaši tople vode i popijte prije jela.

Gorušica
Jabukovo sirće imitira kiselu sredinu koja se prirodno nalazi u stomaku i pomaže pri varenju hrane, pa vam može pomoći sa problemima nedostatka kiseline. Jedna kašika jabukovog sirćeta bi trebalo da sredi stvar.

Visok krvni pritisak
Ukoliko imate problem sa visokim krvnim pritiskom, preporučuje se da pijete dvije kašike jabukovog sirćeta  sa 250 ml vode 2-3 puta dnevno. Nakon normalizacije pritiska, smanjite unos na jednu dozu dnevno.

Bubrezi i bešika
Konzumiranje razblaženog jabukovog sirćeta će pomoći u održavanju blago kisele sredine u vašem urinarnom traktu. Time će se smanjiti razvoj bakterija koje mogu da prouzrokuju infekcije.

Menstruacija
Jabukovo sirće može pomoći u regulaciji menstrualnog ciklusa i sprečavanju obilnih krvarenja. Pijte dvije kašike jabukovog sirćeta razmućenog u čaši vode tri puta na dan.

Problem sa viškom kilograma
Ukoliko želite da se riješite suvišnih kilograma, preporučuje se da svako jutro prije jela popijete dvije kašike jabukovog sirćeta u čaši vode, a možete i tokom dana da napravite istu mešavinu i da je pijuckate uz obrok kako biste sprečili prejedanje i poboljšali varenje.

Zapušen nos
Jabukovo sirće može da se koristi za inhalaciju, čime se eliminiše zapušenost i upala koja je možda dovela do tog stanja.

Bijeljenje zuba
Možete da istrljate zube jabukovim sirćetom da biste ih izbjelili,  ili da pomješate kašiku sirćeta i čašu vode i koristite kao vodicu za ispiranje usta.

 

 

Jabukovo sirće ka prevenciju najbolje je koristiti u dozi dvije supene kašike razmućene u čaši mlake vode uz jednu čajnu kašikicu meda.