Narodni lijek za sniženje holesterola, triglicerida i čišćenje krvi (recept)

716

Iako smo nedavno na www.zdravljebezdoktora.com predstavali recept za regulisanje masnoća u krvi smatramo da je to tema i problem koji muči mnoge naše čitaoce te smo se odlučili da vam predstavimo još jedan narodni lijek na ovu temu. Prethodni recept koji možete naći ovdje bio je baziran na žitaricama. Sada vam predstavljamo lijek koji je jednostavan za napraviti, prijatnog je ukusa,  lako ga je konzumirati a također je vrlo efikasan kod povišenog holesterola i triglicerida. Ovaj lijek čija je baza celer pomoći će vam još i kod čišćenja  krvi, širenja krvnih sudova, redukciji stresa ,regulisanju krvnog pritiska, te posebno kod jačanja imunog sistema. To nije sve napitak će zbog svog sastava imati pozitivno dejstvo u prevenciji i topljenju kamenčića u bubrezima.
Za lijek vam je potrebno :
–   6 kompletnih limuna (sa korom)
–   4 celera (bez korijena)
–   1 litar čiste prokuvane vode
Ukoliko možete pronađite neprskane limune.  Kako je to težak zadatak ukoliko niste sigurni da li su prskani potopite ih prvo u otopinu za skidanje nečistoća i hemikalija čiji recept možete pronaći ovdje.  Dok limun odstoji u otopini operite celere i odstranite korijen da vam ostanu samo stabljike i listovi. Sve skupa (limun i celer) isjecite na komadiće , ubacite u blender i dobro sameljite u kašastu masu. Možete koristiti i mašinu za meso za tu svrhu.
Sve dodajte u posudu u koju ćete nasuti i 1 litar prethodno prokuvane i ohlađene vode. Smjesu izmješajte dobro i ostavite da odstoji 24 h na sobnoj temparaturi da se sokovi izmješaju i sjedine. Nakon stajanja, smjesu  ponovo dobro izmješajte i procjedite sitnom cjediljkom ili gazom tako da ostane samo tekućina. Dobijeni sok naspite u staklenu flašu i držite u frižideru da se ne bi pokvario.
Konzumirajte po jednu malu rakijsku čašicu svaki dan prije svakog obroka bez preskakanja (najmanje tri puta dnevno). Kada potrošite cijelu dozu  napravite novu.
Praksa je pokazala da je potrebno 8-10 sedmica svakodnevnog konzumiranja ovog soka kako bi dobili odgovarajuće rezultate smanjenja masnoća u krvi te opšteg  osjećaja poboljšanja cjelokupnog zdravstvenog stanja organizma.
Podjelite recept za  ovaj lijek sa prijateljima na Facebooku kojima je možda potreban
www.zdravljebezdoktora.com