Sasi (Sassy) voda za čišćenje organizma, hidrataciju i pomoć pri topljenju masnoća

670

SASI (SASSY) VODA (po receptu Cynthia Sass)
Na mnogobrojnim portalima i stranicama na južnoslavenskim jezicima pojavili su se racepti i objašnjenja o čudotvornoj Sasi vodi koja omogućava velike gubitke težine i topljenje masnoća. Ovdje vam razjašnjavamo šta je Sasi voda, kako se sprema i zašto je namjenjena. Evo recepta:
Sastojci:
2 litra svježe vode
1 čajna kašika sveže naribanog đumbira (ili đumbir u prahu)
1 srednje veliki krastavac
1 srednje veliki limun
12 svježih listova mente (nane)
Uputa za pripremu:
Dobro operate krastavac i limun. Isjecite ih na što tanje kriškice i potopite ih u vodu. Dodajte listiće sveže mente i kašikicu đumbira. Poklopite posudu i  ostavite da prenoći u frižideru kako bi sastojci otpustili sokove u vodu. Popijte kompletnu količinu tokom narednog dana. Navečer napravite novu dozu sa svježim sastojcima  sa sljedeći dan.
Sassy voda osmišljena kao dio dijetalnog programa pod nazivom The Flat Belly Died (Dijeta za ravan stomak) . Razvijena je od strane Magazina Prevention.com i Cynthie Sass stručnjaka nutricoiniste po kojoj je napitak dobio ime. Dijeta i program nude gubitak od 8 kilograma za 28 dana dijete.  Dijeta započinje četverodnevnim konzumiranjem pomenute Sassy vode koja služi detoksifikaciji organizma, poboljšanju probave i pripremi za smanjeni kalorijski unos u narednih mjesec dana. Prva četiri dana ova voda se koristi sa jako smanjenim unosom hrane.  Osnova cijele dijete bazirana je na smanjenje dnevnog unosa  kalorija na 1600 (normalna dnevna potreba čovjeka je od 2000-2500 kalorija). Dijeta se sastoji od korištenja prehrane bazirane na Meditranskoj kuhinji sa mnogo žitarica, voće, povrća, sjemena, i sa jako malo crvenog mesa. Ključ uspjeha ove dijete, po riječima kreatora, je smanjenje unosa kalorija i korištenje monozasićenih masnoća u svim obrocima koje su obično izbačene u standardnim dijetama. Monozasićene masnoće mogu se naći u orašastim plodovima, maslinama, sjemenkama, tamnoj čokoladi, lanenom, bučinom i maslinovom ulju itd.
Mi kao stranica ne promovišemo dijete te nećemo ulaziti u dalje detalje koje možete pronaći na drugim mjestima. Sasi (Sassy) vodu vam svakako možemo preporučiti kao dobar čistać organizma i pomoć pri probavi i hidrataciji. Možete je korisiti svakodnevno mjesto obične vode kao dobar detoksifikator organizma.
Podjelite recept za sasi vodu sa prijateljima na Facebooku.
www.zdravljebezdoktora.com