Lijek naših baka za tretiranje astme, bronhitisa, kašlja i probleme sa plućima

3241
SONY DSC

Mnogo ljudi ima različite problem sa plućima ali najčešći su astma, bronhitis, i različiti oblici kašlja.
Problema sa plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama , tako i različitim drugim stanjim, alergijama , te naravno pušenjem.
Prenosimo vam u narodu poznati lijek protiv ovih problema , posebno astme kako plućne tako i srčane. Lijek su  pripremale  u različitim varijacima još naše bake i vjerujte znale su šta rade. Evo šta vam je potrebno i kako se sprema:
– pola kilograma crvenog luka
– pola kilograma šećera
– 2 limuna
– 1,5 litara vode
– 7 velikih kašika domaćeg meda
Šećer u metalnoj zdjeli umjereno zagrijavamo i mješamo dok ne porumeni, dodamo sitno isjeckani luk  , kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuvamo da voda vri na umjerenoj temparaturi dok ne ispari 1/3 vode. Potom pustimo da se ohladi , dodamo sok od 2 iscjeđena limuna i med te sve dobro mješamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji smjesa , zatim je procjedimo (od komadića luka) i pohranimo u staklenu bocu. Potrebno je koristiti 1 supenu kašiku napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavlajte postupak dok se pluća ne izliječe. Djeca uzimaju male kašikice napitka prije svakog obroka. copyright:
www.zdravljebezdoktora.com