Kako riješiti upalu usljed urastanja noktiju (uputstvo)

1695

Infekcija i upala kože i tkiva oko noktiju na nogama mnogima predstavlja veliki problem. Bolovi i gnojenje koji su posljedica upale najčešće su uzrokovani urastanjem noktiju u kožu. Urastao nokat na prstu je stanje u kome se ivice noktiju usjecaju u okolnu kožu. Urastao nokat zna biti vrlo bolno i neprijatno iskustvo i što je najgore često se ponavlja. Posljedica je nošenje uske obuće, čarapa, udarca, loše higijene, deformitet nožnog nokta ili nastaje kao posljedica nepravilnog rezanja noktiju, a zahvaća najčešće nožni palac.
Zahvaćeno područje se lako inficira što uzrokuje crvenilo, oteklinu i  jaku bol. Zbog toga je velika patnja nošenje obuće čak i čarapa. Ako ne reagujemo odmah na prve znakove, nastali gnoj-infekcija se može  akumulirati duboko ispod kože pored nokta, i dodatno pojačati bol te zakomplicirati situaciju. Ukoliko zatražite medicinsku pomoć, propisat će vam se oralni  antibiotik za infekciju, a ukoliko vam se ponavlja ovaj problem i hirurški zahvat za cijelo ili djelomično odstranjivanje nokta.
Ukoliko želite izbjeći konvencionalno liječenje koje nije tako često ni uspješno, jer se i nakon hirurške intervencije ovaj problem često vraća, na prve znakove bola na prstu oko nokta, reagujte odmah nanošenjem aloja gela. Najdjelotvornije i najednostavnije apliciranje aloja gela na zahvaćeno područje je da pronađete plastični čep koji odgovara veličini bolnog prsta i stavite aloja gel (što veći procenat aloje to bolje) , te čep stavite na prst, a zatim navučete čarapu i tako pustite da odstoji barem 12 sati. Ponovljajte  postupak sutradan i dodajte novu količinu gela sve dok se bol, crvenilo i gnoj ne povuče.
Aloja gel djeluje antiseptično, antiupalno, analgetski, hidratizira i omekšava kožu, jer lako i brzo prolazi kroz nju što pospješuje brže zacjeljivanje. Potrebno je da gel konstantno djeluje na inficirano područje i tako djelotvorno riješi vaš problem. Ukoliko ste blagovremeno reagovali bol i crvenilo bi se trebali povući preko noći. Ukoliko se infekcija proširila budite uporni nekoliko dana. Gel možete potražiti u apotekama ili ga sami napraviti o čemu ćemo uskoro pisati.

 www.zdravljebezdoktora.com