Usvojite japansku naviku: Pijte toplu vodu odmah nakon buđenja!

500

U Japanu je navika da se pije voda odmah nakon buđenja, a prednosti ove tehnike prepoznali su i naučni testovi. Tretman sa vodom daje rezultate za „stare“, kao i „nove”, moderne bolesti te je prepoznat kao stotpostotni efikasan lijek za sljedeće bolesti:
glavobolja, bolovi u tijelu, srčani sistem, artritis, brz otkucaj srca, epilepsija, prekomjerna gojaznost, bronhitis, astma, tuberkuloza, meningitis, bol u bubrezima, bronhitis, povraćanje, gastritis, dijareja, dijabetes, menstrualni poremećaji, bolesti uha, nosa i grla.
Metode liječenja
1. Odmah nakon što se probudite ujutru, prije nego što operete zube, popijte 4×160 ml šolje mlake vode.
2. Operite zube i nemojte jesti ili piti ništa 45 minuta.
3. Poslije 45 minuta jedite i pijte uobičajeno.
4. Poslije 15 minuta (period u kojem ćete doručkovati) ne jedite i ne pijte ništa 2 sata.
5. Oni koji su stari ili bolesni i nisu u stanju piti 4 čaše vode na početku ove metode, neka piju vode koliko god mogu, a zatim postepeno povećavaju količinu dok ne dostignu 4 šolje.
6. Ovaj metod liječi bolesne i čini ih sretnijim i zdravim.
Potrebno vrijeme za izliječenje bolesti
1. Visok krvni pritisak – 30 dana
2. Gastritis – 10 dana
3. Dijabetes – 30 dana
4. Zatvor – 10 dana
5. Rak – 180 dana
6. Tuberkuloza – 90 dana
7. Oni koji imaju artritis, ovaj metod liječenja mogu sprovesti samo 3 dana u prvoj nedjelji, a u drugoj neka počnu normalno s primjenjivanjem metode.
Ovaj tretman nema nikakvih neželjenih efekata, osim što je često „mokar“.
Tretman je poželjno uvesti svakodnevno tokom čitavog života, a ne samo kada smo bolesni. Kinezi i Japanci piju tokom obroka vruć čaj, a ne hladnu vodu koja, iako godi poslije jela, njenom konzumacijom se jačaju masnoće koje jedemo, odnosno dolazi do usporavanja probave.
www.zdravljebezdoktora.com