Regulišite šećer u krvi uz pomoć kuhanog jajeta

287

Poremećaj povećavanja razine šećera u krvi žlijezde gušterače ili pankreasa, koji nastupi kada gušterača prestane potpuno ili djelomično proizvoditi hormon inzulin ili proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu naziva se dijabetes ili šećerna bolest. U tom slučaju stanice ne dobijaju hranu potrebnu za život.
U svijetu se svake tri sekunde dijagnosticira novi slučaj dijabetesa dok svakih šest sekundi jedna osoba umre od njegovih posljedica. Od ovog poremećaja boluje gotovo 400 miliona ljudi, a očekuje se da do 2035. godine taj broj naraste na 592 miliona osoba.
Dijabetes je nasljedan, vjerovatnost da će je osoba dobiti povećava se ako je osoba gojazna.
Često i obilno mokrenje, umor ili slabost, zamagljen vid, osjećaj žeđi te naglo mršavljenje znaci su dijabetesa.
Postoje tip 1 i tip 2 ove bolesti, koji je i najčešći oblik, dok je poseban oblik gestacijski dijabetes koji se javlja kod trudnica.
Dijabetes tip 1 liječi se isključivo inzulinom. Dijabetes tip 2 se u početku liječi dijetom i vježbanjem, a kasnije se u terapiju uvode tablete i/ili inzulin.
U nastavku vam donosimo prirodan i ukusan lijek koji će vam pomoći da smanjite nivo šećera u krvi.
Potrebni sastojci
– jaje
– voda
– ocat.
Uputstvo za pripremu
Skuhajte jaje u popodnevnim satima i ogulite ga. Probodite jaje nekoliko puta pomoću čačkalice. U posudu ulijte ocat a zatim potopite jaje te ga ostavite preko noći.
Uputstvo za upotrebu
Slijedećeg jutra jaje pojedite i popijte čašu tople vode. Postupak je potrebno ponavljati svaki dan, a brzo ćete primijetiti da je vaš šećer u krvi dosegnuo normalnu razinu.
www.zdravljebezdoktora.com