Patite li od bola u rukama i zglobovima? S ovim kućnim lijekom bit ćete u mogućnosti da se popnete na planinski vrh bez ikakvih problema!

890

Bolovi u rukama i zglobovima mogu biti uzrokovani različitim faktorima, tako da će se većina ljudi odmah okrenuti uobičajenim lijekovima radi otklanjanja boli. Međutim, čak i ako se postigne cilj, lijekovi mogu imati značajan uticaj na naš organizam.
Pored toga, u ovom članku ćemo vam predstaviti nevjerovatan domaći lijek, pripremljen s kurkumom, koji vam pomaže da uklonite bol ruku i zglobova na prirodan i efikasan način.
Potrebni sastojci
– 2 kašike kurkuma u prahu
– 1 kašika kokosovog ulja
– 1 kašičica meda
– 5 kašika prečišćene vode.
Uputstvo za pripremu
Stavite sve sastojke u posudu i miješajte dok se ne postigne ujednačena konzistencija.
Uputstvo za upotrebu
Smjesu nanesite direktno na područje koje vas boli, trljajte laganom masažom u kružnom
kretanju, ostavite 10 minuta i isperite toplom vodom.
Kurkuma se koristi od davnih vremena za liječenje bolova i zapaljenja, naročito u azijskim zemljama. Pored toga, deluje kao prirodni stimulant za proizvodnju kortizona u nadbubrežnim žlijezdama, što brzo eliminiše upale i bol u rukama i zglobovima.
Različite studije pokazale su da su kurkumin i kvercetin odgovorni za otklanjanje neugodnosti od bolova i upale.
Ovaj žuti prah, s druge strane, ima antioksidativne osobine koje pomažu u jačanju imunološkog sistema, tako da je neophodno ukloniti toksine kako bi se spriječilo njihovo akumuliranje i izazvalo ozbiljno oštećenje organizma.
Treba uzeti u obzir da ovaj domaći lijek morate pratiti sa uravnoteženom ishranom i fizičkom aktivnošću te piti puno vode da biste izbjegli dehidriranost.
www.zdravljebezdoktora.com