Ovim receptom jednostavno i prirodno noramlizujte probavu i stolicu

2350

 

Imate problema sa probavom?  Možda nemate, ali biste voljeli da imate malo redovniju stolicu i da se što prije riješavate i «ostružete» crijeva od neželjenog sadržaja i nečistoća? ZdravljeBEZdoktora.com ima  preporuku za vas. Donosimo vam jednostavan recept upravo za ove probleme.

 

Potrebne su vam sjemenke lana i susama (sezama) , voda i malo dobre volje.  Pomješajte 4 supene kašike sirovih sjemenki lana i jednu supenu kašiku susama u čašu od 2 dcl. Ulijete vodu i sačekajte 10 – 15 minuta. Smjesa treba izgledati upravo kao na našoj fotografiji koju smo napravili tokom pisanja ovoga teksta. Primjetićete da sjemenke  vrlo brzo počnu puštati sluz a mješavina ubrzo počne bubriti. Dodajte još vode da postane tečna i popijte 2-3 gutljaja. Stalno u toku dana dodajite malo vode da smjesa bude stalno tečna radi lakšeg gutanja, Svaki put kada dospete malo vode promješajte i ispite 2-3 gutljaja.

Najbolje bi bilo da počnite  piti smjesu  kad ustanete, nastavite tokom  dana, prije i poslije jela i završite sa ostatkom uveče. Ukoliko to niste u mogućnosti možete podjeliti smjesu i pola popiti ujutro a pola navečer.  Ili možete smjesu pripremiti i popiti u nekoliko manjih tura navečer prije spavanja. Smjesa sjemenki i sluz koja se stvara blagotvorno će djelovati na vašu probavu i cijeli organizam. Sjemenke će povući sadržaj vaših crijeva lagano i popraviće vašu probavu te omogućiti redovnu stolicu. Djelovanje obično počinje sutradan od dana kada je počnete koristiti. Ipak budite uporni nekoliko dana ako ne počne odmah djelovati.Nemojte očekivati super rijetku stolicu niti se morate brinuti da ćete sjediti na wc šolji stalno, nego samo normalizaciju redovne stolice što večina ljudi u stvari i želi. Proceduru je najbolje koristiti svakodnevno a kada vam se stolica i probava potpuno normaliziju možete prekinuti, ali nećete pogriješiti i ako nastavite.

ZdravljeBEZdoktora.com vam savjetuje da ovu proceduru ponavljate redovno što češće.
Na taj način ćete održavati u formi lijena crijeva i čistićete ih od zadržavanja nakupina na njihovim stjenkama. Azijska iskustva govore da intenzivna upotreba lanenih sjemenki znatno prevenira pojavu raka ali o tome ćemo pisati posebno. Sjemenke će proći kroz vas, neće se rastvoriti ali se povuči nečistoće, dio tečnosti i ispustiće vrlo korisnu sluz koja je ljekovita i pomaže probavi. Ovaj recept odnosi se prije svega na probavu a podatak o prevenciji raka govorimo vam kao dodatni argument i motivaciju da još sutra krenete sa upotrebom ovog recepta.Probajte, podjelite dalje i javite nam vaša iskustva.