Smjesa mladog sira, lanenog ulja i sjemena u liječenju najtežih bolesti – protokol Dr Budwig

2891

Ovdje ćemo vas upoznati sa jednim od najcjenjenih nemedicinskih protokola na svijetu koji je osmišljen za liječenje natežih oboljenja a posebno tumora. Radi se od proteinsko-uljnom protokolu koji je osmislila njemačka doktorica biohemije Johanne Budwig . Protokol se sastoji od konzumiranja smjese sastavljene od mladog sira, lanenih sjemenki i ulja, te preporuka koje vrstu hrane treba jesti a koje obavezno izbjegavati uz korištenje smjese. Protokol je vrlo priznat i jako uspješan u liječenju najtežih bolesti a primjenjuje se doslovno  širom planete zemlje, posebno u zapadnoj civilizaciji. Za ovu metodu može se reći da je vjerovatno najuspješniji i najrašireniji alternativni način liječenja tumora i drugih oboljenja koji ne uključuje hemikalije i  lijekove a osmilšljen je od strane  jednog doktora biohemije.
Protokol je razvijen u cilju liječenja većine vrsta raka ali je uspješno korišten i kod degenerativnih bolesti, artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, multiple skleroze, srčanih oboljenja, psorijaze ili i drugih oboljenja i stanja. Dr Budwig, njene kolege i sljedbenici tvrdili su da su imali veliki broj slučajeva smanjenja i potpune regresije rezličitih vrsta raka.
Sada kada vjerovatno imamo vašu pažnju preći ćemo na konkretne sastojke i način pravljenja i konzumiranja:
SASTOJCI JEDNODEVNE DOZE SMJESE ZA TEŽE OBOLJELE:
–        6 supenih kašika lanenog ulja
–      12 supenih kašika mladog kravljeg sira
–        4 supene kašike sirovog sjemena lana
Pomješajte sir i ulje u posudu i umutite štapnim ili običnim mikserom 1-2 minute dok ne dobijete jednoličnu pjenastu masu u kojoj se ne nazire ulje. Potom sameljite sjemenke lana u mlinu za kafu u trajanju od 10-15 sekundi. Dodajte sjemenke u smjesu sira i ulja i sve opet dobro promješajte. Na kraju možete ali ne morate dodati kašiku domaćeg sirovog meda.
Umutite  još jednom sve zajedno. Smjesu trebate pojesti isključivo svježe napravljenu u roku od maksimalno 15 minuta od mješanja. Sjemenke lana uvijek  sameljite prije mješanja , nemojte ih mljeti unaprijed niti kupovati samljevene jer dolazi do oksidacije i gubitka upotrebne vrijednosti.
Za lakše slučajeve i oboljenja i preventivnu upotrebu koristi se pola navedene  doze na dan. Smjesa se koristi svaki dan a kod težih oblika bolesti koristi se trajno odnosno doživotno.
U smjesu možete slobodno dodati ako vem je lakše sve vrste sirovog povrća ili voća ili sirove orašaste plodove.
Hladno prešano ulje lana možete pronači u većini supermarket i prodavnica zdrave hrane a po njegovom otvaranju važno je da ga držite u frižrideru jer je jako kvarljivo.
U pojedinim slučajevima na početku primjene dolazi do lakše vrtoglavice kod nekih pacijenata a u tom slučaku se preporučuje prvih nekoliko dana konzumiranje svježeg čaja od mente koji će poništiti pojavu vrtoglavice.
Protokol podrazumjeva dozvoljenu i zabranjenu hranu i piće prvenstveno za oboljele od raka:
Dozvoljene  i preporučene stavke
Stevia kao zaslađivač, sirovi domaći med, datule, smokve, bobičasto voće
– Sve biljke i povrće bez dodataka, sirovo ili sušeno, može i zamrznuto
– Svi orašasti plodovi ali sirovi neprženi sem kikirikija
– Sirov i neprocesiran kakao i nezaslađeno kokosovo mlijeko
– Svi čajevi
– Sve vrste integralnog brašna
– Kiseli krastavci i ostale isključivo prirodno kiseljene namirnice  bez konzervansa
– Sve vrste voće bez vještačkog šećera
– Maslinovo i druga hlado prešana ulja , nerafinirana
– Nemasni sirevi
– Izlaganje suncu kad god je moguće ali ne naravno ne ljetnom i jakom nego jutarnjem i večernjem uz što više kretanja
– 2-3 litra vode na dan
– Umjereno ili malo piletina i puretina (domaća) i plave vrste ribe
Šta izbjegavati
Hidrogenizirane masnoće i rafinirana ulja
– Životinjske masnoće
– Meso posebno sve vrste svinjskog kao i sve ostale vrste crvenog mesa
– Morski plodovi (rakovi, šrimpovi i sve vrste riba sa tvrdom ljušturom)
– Bijeli hljeb i sve tjestenine od bijelog brašna strogo su zabranjene
– Sladoledi i punomasni mliječni proizvodi
– Šećer i slični jako zaslađeni proizvodi strogo su zabranjeni
– Sva jako procesirana i konzervirana hrana
– Svi hemijski proizvodi za domaćinstvo (koristiti sirće i sodu bikarbonu za čišćenje)
– Zabranjeno je korisiti mikrovalnu, teflonsko i aluminijumsko posuđe, korisititi samo  poreculnsko, nerđajući čelik, vatrostalno staklo i sl.
Ovaj spisak nekih od dozvoljenih i zabranjenih stavki za korištenje u protokolu prvenstveno se odnosi na oboljele od raka ali je vrlo koristan vodič i za zdrave ljude u prevenciji raka i drugih teških bolesti.
U ovom tekstu zbog obima nismo u stanju ići u detaljnije načine i korištenje hrane ali u linkovima koje donopsimo na kraju teksta kao i na mnogim stranicama i forumima  na internetu možete pronaći mnoštvo uputa i knjiga kako i šta koristiti.
Mnogobrojni su pacijenti na svim kontinentima koji tvrde da su se izliječili i izvršili regresiju raka i drugih teških oboljenja koristeći protokol Dr Budwig. Također možete pronaći i mnogobrojne forume na internet u kojima hiljade pacijenata na ličnim primjerima iznosi detalje primjene i uspjeha ovoga protokola. Kako su svi predloženi sastojci vrlo zdravi i potpuno neškodljivi toplo preporučujemo svim zainteresovanim da informišu o detaljima i eventualnoj primjene protokol ove njemačke doktorice biohemije  koja je umrla 2003. Godine  u svojoj 96. godini starosti.
Molimo vas da preporučite ovaj tekst putem Facebooka kako bi što više ljudi saznalo i eventualno primjenilo protokol Dr Budwig.
 www.zdravljebezdoktora.com