Domaći napitak koji ubija holesterol i akumulirane masnoće (recept)

1588

Svako ko ima problema s masnoćom zna da je ovo ozbiljan problem. U današnje vrijeme, holesterol je čest zdravstveni problem, uglavnom zbog genetskih predispozicija, ali i zbog modernog načina života punog nezdrave navike.

Rješenje za ovaj problem može biti prirodna mješavina koja je vrlo jednostavna za pripremu, domaći sirup koji istodobno uklanja neželjene masti iz krvi.

Peršun se sastoji od dva vrlo korisna glavna sastojka, jedan je eterično ulje, a drugi njegovi flavonoidi. Ulje daje jak miris, dok su flavonoidi protiv opasnih spojeva i toksina. Kada se miješa s limunovim sokom, smanjuje količinu holesterola u tijelu.

Potrebni sastojci

– 1 litar pročišćene vode

– 2 grančice peršuna (srednje veličine)

– 5 limuna.

Uputstvo za pripremu

Limun ogulite i izrežite na kriške. Peršun operite, a zatim ga zajedno s limunom dodajte u litar vode. Napitak stavite u frižider da odstoji jedan dan prije nego počnete konzumirati. Uzimajte jednu šolju dnevno ovog pića, a ostatak čuvajte u frižideru.

Aktivni spojevi limuna i peršuna pomoći će vam da eliminirate holesterol i nakupljenu masnoću u tijelu, istovremeno očistiti arterije i poboljšati opće zdravlje.copyright: www.zdravljebezdoktora.com