3 top recepta: Riješite se astme prirodnim putem

581

Ako vam je ponekad teško disati, možda patite od astme, hronične bolesti pluća koja izaziva zapaljenje i suženje disajnih puteva.
Astma može postati trajni problem disanja ako se ne tretira na vrijeme. Nekim jednostavnim mjerama predostrožnosti, možete spiječiti ovaj problem. Astma može biti hronična ili akutna.
Tačan uzrok astme nije poznat. Međutim, neki genetski i okolinski faktori mogu biti povezani sa bolestima. Fakori koji uzrokuju astmu uključuju:
1. nasljedna tendencija da se razviju alergije
2. roditelji koji imaju astmu
3. određene respiratorne infekcije tokom djetinjstva
4. kontakt sa nekim alergenom u vazduhu ili izloženost nekim virusnim infekcijama u djetinjstvu ili u ranom djetinjstvu kada se razvija imunološki sistem. Neki ljudi razvijaju astmu zbog kontakta sa određenim hemijskim iritantima ili industrijskom prašinom na radnom mjestu. Ova vrsta astme naziva se profesionalna astma.
Astmatični napad se može pokrenuti:
1. alergenom od prašine, krzna životinja, bubašvaba, plijesni i polena sa drveća, trava i cvijeća
2. nadražujućom materijom kao što su cigaretni dim, zagađenje vazduha, hemikalije ili prašina na radnom mjestu, spojevi u kućnim dekorskim proizvodima i sprejevi
3. lijekovima kao što su aspirin ili drugi nesteroidni antiinflamatorni lijekovi i neselektivni beta blokatori sulfiti u hrani i pićima
4. virusom gornjih respiratornih infekcija, kao što su prehlade, fizička aktivnost, uključujući vježbe.
No, ne brinite, astmu možete izliječiti i prirodnim putem.
Kućni lijek 1
Pomiješajte jednake količine soka od đumbira, soka od šipka i meda. Konzumirajte jednu žlicu ove smjese dva ili tri puta dnevno. Ovo je odličan lijek za astmu.
Kućni lijek 2
Otopite malo ulja senfa sa malo kamfora. Kada se umlači, mješavinu nježno utrljajte na grudi i gornji dio leđa. Uradite to nekoliko puta dnevno dok simptomi ne prestanu.
Kućni lijek 3
Kuhajte dva ili tri klinčića u šolji sa jednom četvrtinom mlijeka. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim popijte. To pomaže da astma trajno nestane.
www.zdravljebezdoktora.com