loading...

SAZNAJTE KAKO PODIĆI SAMOPOUZDANJE I SMANJITI ANKSIOZNOST ZA SAMO 2 MINUTE BEZ LIJEKOVA

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Dva hormona igraju značajnu ulogu u našem životu, zdravlju i ponašanju,  to su testosteron i kortizol.
V POZA FINAL

Testestesteron ima jak efekat protiv starenja.  On pretvara masnoću u mišiće , drži kožu zategnutom, povećava gustoću kostiju, daje nam pozitivno raspoloženje, i pojačava sposobnost da se borimo sa stresom.

Testesteron je poznat i kao hormon osobnosti. On nam daje motivaciju, osjećaj snage, samopouzdanje, kao i pojačanu sexualnu energiju. Kada imamo dovoljnu količinu testesterona u krvi spremni smo riskirati više i živjeti naš život bez zadrške.

Sa druge strane hormon kortizol ima suprotne učinke i luči se pri fizičkom i psihičkom stresu te uveliko izaziva aneksioznost kod osoba što ih onemogućava da djeluju afikasno.

Kada imate važan događaj pred sobom obično se dešava da vam nivo testesterona opada a nivo kortizola raste usljed stresa ili pritiska. Može se raditi o ljubavnom sastanku, govoru pred mnogo ljudi, ispitu ili nekom drugom za vas bitnom i stresnom događaju. Zamislite da imate način da ovo stanje promjenite u vašu korist i steknete važno samopouzdanje tako što ćete podići nivo testesterona a smanjiti istovremeno nivo kortizola i to za dvije minute. Kako?

Pokušajte sljedeće:

Stanite uspravno raširenih nogu i raširenih podignutih ruku u zrak čineći slovo V kao pobjednik. Ostanite tako 2 minute i osječajte se kao pobjednik. To je sve.

Po nizu studija i pokusa rađenih sa stotinama dobrovoljaca na uglednim Univerzitetima Harvard, Oregon i Texas ova radnja zauzimanja dominantnog pobjedničkog stava podići će za samo par minuta vaš nivo testesterona za 20% a smanjiti kortizol za 25%. To će vam dati znatno sampouzdanje i energiju da izazov pred vama savladate brže, bolje i efikasnije.

Veoma je jednostavno i svako od vas može to probati već danas.

Studije su također pokazale da ukoliko zauzmete na nekoliko minuta pred vaš stresni događaj položaj podčinjenosti u kojem ste savijeni, skupljeni dok sjedite, pogete glave, skupljenih ruku i nogu za samo nekoliko minuta vaš testesteron će dodatno opasti a kortizol porasti te će nervoza i nedostatak samopouzdanja dosegnuti maksimum.

Osim V poze koja je najbolja donosimo vam fotografije i drugih mogućih poza koje  vam podižu samopouzdanje ali i onih koje ga obaraju a u kojima ćete se vrlo vjerovatno prepoznati iz nekih životnih situacija.

POZE TESTESTERON

 

ZdravljeBEZdoktora

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...