loading...

TOP 10 antivirusnih biljaka u borbi protiv infekcije te za bolji imunološki sistem

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

14 1 2018 antivirusne biljkeVirus je mali zarazni agens koji se može ustanoviti samo unutar živih stanica drugih organizama. Virusi mogu zaraziti sve vrste životnih oblika – ljude, životinje, biljke i mikroorganizme, uključujući bakterije i arheje (jednoćelijski mikroorganizmi). Pronađeni su u gotovo svim ekosistemima na Zemlji i oni su najbrojniji tip biološkog entiteta.

Virusi su zapravo opisani kao „organizmi na rubu života" jer nose genetske materijale, reproduciraju se i razvijaju kroz prirodnu selekciju, ali im nedostaje struktura stanica, što je generalno potrebno za život.

Postoji mnogo načina na koji se virus širi. Kod životinja virus se prenosi krvlju koju sisaju insekti. Neki virusi, poput gripe, šire se kašljanjem i kihanjem. Virusi poput virusnog gastroenteritisa (infektivni proljev) prenose se fekalno-oralnim putem (posljedica loše higijene) i prenose se od osobe do osobe kontaktom ili ulaze u tijelo kroz hranu i vodu. HIV je jedan od nekoliko virusa koji se prenose seksualnim kontaktom i izlaganjem zaraženoj krvi.

Antivirusna biljka sprječava razvoj virusa. Može se koristiti za liječenje infekcija jer su bezopasne i obično ne uzrokuju nuspojave. Mnogo antivirusnih biljaka potiče imunološki sistem, što omogućuje tijelu da napada virusne patogene.

Ne samo da se bore protiv virusnih infekcija, pojačavaju imunološki sistem i funkcioniraju kao prirodni lijekovi protiv gripe, antivirusne biljke imaju i niz drugih zdravstvenih prednosti, poput probavnih, protuupalnih, kardiovaskularnih...

Top 10 antivirusnih biljaka

1. Crna zova 

2. Ehinaceja

3. Neven

4. Bijeli luk

5. Astragalusov korijen

6. Mačija kandža

7. Đumbir

8. Korijen sladića (slatki korijen)

9. List masline

10. Origano

U narednim danima na našoj web stranici pročitajte pojedinačne benefite koje nam donose ove biljke.

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...