loading...

RASTVORITE KAMENČIĆE U BUBREGU ZA 4 DANA PO RECEPTU ČUVENOG DR RICHARDA SULCA

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

sok jabukeIako smo već pisali o nekoliko metoda izbacivanja ili rastvaranja kamenčića u bubrezima tema je uvijek aktuelna a to je jedan od problema koji pogađa veliki procenat stanovništva. U nastavku vam donosimo metodu čuvenog doktora  Richarda Sulca autora knjige LIječenje neizlječivih bolesti koju je usavršio koristeći izvorni recept Dr Kristofera. Metoda je namjenjena brzom i efikasnom rastvaranju kamenčića u bubrezima i cijelom urinarnom traktu potpuno prirodno. Metoda omogućuje rastvaranje, te izbacivanje ostataka kamenćića i smirivanje upala u urinarnim organima.Postupak se sastoji od nekoliko koraka koji ukupno traju 4 dana, a prije svega je potrebno da nabavite sljedeće biljka u navedenim količinama:

- 60 mg korijena hortenzije (lat. Hydrangea)

- 60 mg resnika, poznate i kao konopljuša, divljaka, grozničnica, ustuk (lat. Eupatorium cannabinum) 

- 30 mg korijena bijelog sljeza ( lat. Althaea officinalis)

- 2 litra svježe iscjeđenog soka od jabuka

Navedene osušene biljke isjeckajte što sitnije. Iscjedite iz jabuka 2 litra soka i dodajte sadržaj biljki u sok. Promješajte i ostavite da odstoji preko noći.

Sljedeći dan ukuhajte mješavinu 15 minuta. Kada se ohladi procjedite 1 litar mješavine za korištenje prvog dana. Ostatak (drugu litru sa biljkama) ostavite u frižider. Prvoga dana procjeđeni litar pijte svakih sat vremena po 60 ml i to od jutra do spavanja. To je doza od otpilike male šoljice I količina će vam trajati cijeli dan. Nemojte popiti sve odjednom iako tako zvući lakše jer neće imati efekta. Uz ovo tokom prvog dana trebate popiti i litar čiste vode. Nemojte ništa drugo piti od tečnosti (alkoholna i gazirana pića, kafu, čajeve i sl) {focebookpopup }

Drugi dan procjedite ostatak mješavine (preostali litar) I pijte ga po istom principu samo sada upola manju dozu (30 ml svaki sat). Na taj način preostali litar trajaće vam sljedeća 2 dana. Tokom 2. i 3. dana potrebno je da popijete po litar vode i možete piti svježe cijeđene sokove od voća I povrća i opet bez kafe, čaja, alkoholnih ili gaziranih pića. Četvrtog dana je preporučljivo biti na postu na sokovima od svježeg voća ili (i) povrća i čistoj vodi.

Sa krajem četvrtog dana završava se process. Ova četverodnevna metoda  je obično dovoljna da se riješite manjih kamenčića i pjeska. Kod težih slučajeva i većih kamenčića potrebno je ponavljati metodu svake sedmice nanovo (4 dana u sedmici, 3 dana pauze) dok se problem ne riješi. Obično je dovoljno 2-3 sedmice.

VAŽNA NAPOMENA: OBRATITE PAŽNJU NA KOLIČINE KOJE SMO NAVELI, ONE SU U MILIGRAMIMA NE U GRAMIMA. ZNAČI KADA SASTAVITE SVE TRI BILJKE UKUPNA TEŽINA BILJAKA TREBA BITI SAMO (150 mg) 1,5 GRAMA. OVO JE VAŽNO NAPOMENUTI JER KORIJEN HORTENZIJE  MOŽE BITI OTROVAN AKO GA KORISTITE U VEĆIM KOLIČINAMA.

Za vrijeme tretmana sljedeće je zabranjeno: Nijedna druga vrsta tečnosti ne smije se piti, naročito ne alkoholna i gazirana pića , crni čaj, kafa i mliječni proizvodi.

Ishrana za vrijeme tretmana: Hrana ne treba da sadrži ništa životinjskog porekla (samo 100% biljna hrana je dozvoljena), a najbolje je da pacijent sva tri dana bude na postu sa sveže ceđenim sokovima. Ako se ne posti, onda je potrebna sirova ishrana; konzumira se samo voće, voćni sokovi, povrće i sokovi od povrća. Najbolji su sokovi od: narandže, limuna i vode, brusnice, lubenice i kombinacije povrća sa mrkvom, peršunom, bijelim lukom i đumbirom.

ZdravljeBEZdoktora.com

 

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Srijeda , 18. Oktobar/Listopad, 2017. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Шпатлевка стен под обои. Быстрая шпатлевка стен своими руками. Стоимость шпатлевки стен. Штукатурка стен цена. Быстрая штукатурка стен своими руками. Отделка стен штукатуркой. Декоративная отделка стен. Качественная отделка стен декоративным камнем. Отделка стен своими руками. Мини токарный станок своими руками. Как сделать токарный станок своими руками. Настольный токарный станок своими руками. Облицовка дома кирпичом. Качественная облицовка дома кирпичом фото. Наружная облицовка дома. Как начать бизнес с нуля. Быстро начать бизнес без вложений. Начать бизнес с нуля идеи. Канализация в частный дом. Хочу сделать канализация своими руками. Водоснабжение и канализация дома. Строительство фундаментов цены. Быстрая строительство фундамента своими руками. Технология строительства фундамента.
loading...