loading...

JEDNOSTAVAN TRIK PROTIV ALERGIJSKO POLENSKE KIJAVICE (ALEGRIJSKOG RINITISA)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

 

alergije slikaMnogo ljudi se u u novije vrijeme susreće sa problemima alergija. Jedan od najčešćih oblika je alergijski rinitis ili polenska groznica koja uzrokuje konstantno curenje i upalu nosnice. Alergijski rinitis nastane kada udahnemo tvari iz zraka na koje smo alergični i koje u dodiru sa sluznicom nosnice izazivaju reakciju od koje se sluznice upale i stvaraju nam probleme.  Ovakva vrsta reakcije posebno je izražena u proljeće i dijelom u ljeto kada je veliki broj potencijalnih alergena u zraku usljed buđenja prirode i velike koncentracije polena različitog bilja.

Najćešći simptomi su:

-       svrbež u nosu

-       često kihanje

-       začepljen nos ili curenje nosa

-       bolno grlo

-       svrbež i curenje očiju

Pronašli smo jednostavan «trik» za sve one koji jako dobro znaju koliko im ovo problem predstavlja. Kako se reakcije najčešeće javljaju prilikom kretanja na otvorenom prostoru , odnosno mjestu gdje je puno alergena (prašina, polen i sl) potrebno je da prije izlaska na otvoreni prostor ili mjesto ispunjeno alergenima uzeti  štapića za uši koje je potrebno dobro natopiti jestivim uljem po vašem izboru (suncokretovo , maslinovo i sl) i zatim dobro namazati nozdrve iznutra. Neophodno  je da mali sloj ulja bude na svakom unutrašnjem dijelu nozdrve i dlačica u nosu koji vam je dostupan. Naravno ne pretjerujte sa guranjem štapića preduboko. Ako ćete se duže zadržavati u prirodi ponesite u nekoj zatvorenoj bočici još nekoliko štapića sa vatom i uljem te ukoliko morate čistiti nos ponovite odmah proceduru tako da tanki sloj jestivog ulja bude u nozdrvama. Na ovaj jednostavni način alergeni će se lijepiti za ulje koje će štititi nosnu sluznicu i burnu alergijsku reakciju koja se obično desi. Kada se vratite u prostor bez alergena izduvajte nos a možete koristiti i otopinu morske ili slane vode za to. Na ovaj jednostavan način trebali biste biti u stanju prebroditi najgori dio godine odnosno dane kada imate najviše problema sa polenskom kijavicom bez upotrebe lijekova i hemijskih sredstava koja djeluju na posljedicu a ne zaustavljaju uzrok problema.  Probajte i podjelite sa nama rezultate. Oim toga možete provjeriti naš drugi opširniji tekst "Kako pobjediti alergije bez lijekova" OVDJE. 

Pratite naše tekstove na Facebooku!

ZdravljeBEZdoktora.com

 

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Nedjelja , 24. Juni/Lipanj, 2018. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Таблетки для похудения эффективные. Эффективные зеленые таблетки для похудения. Таблетки для похудения отзывы цена. Сердечная недостаточность симптомы. Бывает ли острое сердечное недостаточность. Острая сердечная недостаточность причины. Народное лечение гипертонии. Лучшие методы лечения гипертонии. Артериальная гипертония лечение. Методы лечения алкогольной зависимости. Лечение алкогольной зависимости в домашних условиях. Быстрое лечение алкогольной зависимости отзывы. Мужское бесплодие причины. Важные бесплодие причины лечение. Психологические причины бесплодия. Ринопластика до и после. Сколько стоит ринопластика в россии. Рнопластика кончика носа. Сделать пластическую операцию. Где сделать пластическая операция лица. Сколько стоит пластическая операция. Лечение артериальной гипертензии. Артериальная гипертензия рекомендации от доктора. Артериальная гипертензия степени риска.
loading...