loading...

ZNATE LI TRI JEDNOSTAVNA PRAVILA ZA ZDRAVLJE ČUVENOG RUDOLFA BREUSSA AUTORA BREUSSOVE ANTIKANCER METODE

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

BREUSSOVA PRAVILA SLIKA copy“Po mom mišljenju liječenje znači vraćanje disfunkcionalnog tijela u njegovu nesmetanu funkciju a ne uklanjanje njegovih dijelova operacijom ili amputacijom.” Ovo su riječi i filozofija čuvenog austrijanca Rudolfa Breussa autora čuvene Breussove metode liječenja raka. Breuss je autor niza bestselera iz oblasti liječnenja različitih bolesti prirodnim metodama i promjenom ishrane a posebno raka i leukemije. Najpoznatija  knjiga koju je objavio je svakako  Breussov lijek za rak prevedena na 8 jezika i prodana u višemilionskom tiražu. Sam Breuss predlagao je jednostvna prirodna riješenja za zdravlje te za liječenje najtežih bolesti a posebno raka i leukemije.  Zabilježeno je da je svojom metodom izliječio preko 45000 ljudi od raka koji su mu se javiljali  pismima i svjedočili o izliječenju primjenjujući njegovu metodu.Kada je već bio u poznim godinama  farmaceutska industrija izvela ga je pred sud optuživši ga da je varalica i da ljude odvraća od medicinskog liječenja  svojom metodom. Suđenje koje se odvijalo potom potpuno je potuklo farmaceusku industriju jer su sud preplavili Breussovi pacjenti koji su svjedočili da bi davno umrli od raka da nije bilo njegove metode. Čak je i advokat koji ga je dobrovoljno branio bio bivši pacijent obolio od raka koji se izliječio njegovom metodom. Sam Rudolf Breuss najbolje je dokazao svoje metode ishrane, načina života i liječenja činjenicom da je doživio 92 godine  kada je umro 1991. godine. Predstavićemo vam Breussova tri pravila koja bi trebali primjenivati kako bi ste po njegovom savjetu živjeli dugo i bez bolesti. Pravila su jednostavna a na vama je da odlučite da li ćete ih se pridržavati i da li vam imaju logike. Pravila glase:

1) Nikad nemojte jesti podgrijana jela

2) Svakodnevno tokom cijelog života trebate piti čaj od žalfije (kadulje)

3) Ne držati u kući otrove protiv različitih štetočina posebno naftalina

Podgrijavanje jela

Podgrijana jela su bezvrijedna i štetna. Naučnici su izvršili eksperiment sa 150 miševa podjeljenih u 3 grupe po 50. Prva grupa dobijala je sveže skuhanu hranu, druga grupa od 50 miševa dobijalo je hranu koja je svježe spremljena ohlađena 20 minuta pa ponovo podgrijana dok je treća grupa dobijala hranu koja se ohladi i odstoji 5 sati pa potom ponovo podgrijana i davana miševima. Nakon mjesec dana ovakve prehrane svih 50 miševa iz treće grupe je uginulo. Druga grupa miševa sa hranom ohlađenom 20 minuta pa ponovo podgrijanom poživjela je 3 mjeseca nakon čega niti jedan miš iz ove grupe nije preživio. U prvoj grupi koja je dobijala isključivo svježe kuhanu hranu svi miševi bili su zdravi i nakon 3 godine. Ovo su bili Breussovi glavni argumenti. Podgrijane namirnice nisu ništa drugo do beskorisne namirnice odnosno ballast jer se radi o hrani mez vrijednosti i vitamnina koja samo popunjava osjećaj gladi ali ne omogućava reprodukciju ćelija čovjeka. U kategoriju podrijane hrane ubrajaju se i duiboko zamrznuta gotova jela (ne sirove namrnice).

Čaj od žalfije

Čaj koji je potrebno piti svaki dan  cijeli život odnosno kada god je to moguće pravi se na sljedeći način:

U pola litre vode ključale vode ubaci se supena kašika osušene i isitnjene žalfije i ostavi se da vri u vodi 3 minute. Čaj se skloni sa vatre i u njega se doda po jedan prstohvat (kao kada solite) kantariona, nane i matičnjaka.  Ovakav čaj treba odstojati poklopljen 10 minuta. Pije se svaki dan kako vam odgovara . kako kaže Breuss čaj od žalfije je najvažniji od svih čajeva.

Otrovi u kući

Breuss je tvrdio da dok god imate otrove u kući posebno naftalin ili različite insekticide, otrove protiv glodara ili druge otrovne materije na bazi hemikalija ukućani će uvijek imati neke zdrvstvene problem i neće biti u stanju biti trajno zdravi. Osnova dugog i zdravog života po njemu je bezkompromisno izbaciti sve ove materije iz kuće. 

Osim ovih pravila Breuss je tvrdio da je otkrio da oboljeli od raka ili drugih prividno neizlječivih bolesti uvidom  uvijek spavaju  na krevetima i mjestima ispod koji prolaze podzemne vode. Potrebno je utvrditi da li je to slučaj i pomjeriti krevet na drugu poziciju. 

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Svakako vam preporučujemo da potraćite neku od knjiga Rudolfa Breussa i sami se uvjerite u nevjerovatne jednostavne i prirodne metode i savjete ovog sjajnog Austrijanca koji je živio od 1899 do 1991. Godine.

ZdravljeBEZdoktora.com 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

You have no rights to post comments

loading...