loading...

STUDIJA KOREJSKIH LJEKARA: PROBAJTE JEDNOSTAVAN PRIRODNI LIJEK PROTIV GUBITKA KOSE

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

CELAVOSTIstraživači iz Koreje sa Univerziteta Pusan vršili su testiranje sa muškarcima koji imaju problem sa gubitkom kose. U istraživanju je učestvovalo 76 muškaraca sa umjerenom andorgenom alopecijom (ćelavosti). Androgena alopecija najčešća je vrsta alopecije, i inače predstavlja 95% svih vrsta gubitka kose kod muškaraca i žena. 

Niko od pacijenata koji su testirani  nije ranije uzimao bilo kakav lijek za ovo stanje.

Tretman se sastojao u davanju pacijentima količine od 400 miligrama ulja od košpica bundave (buče) na dan u formi kapsula. Terapija se primjenivala dva puta po dvije kapsula prije doručka i večere.

Nakon tri i  šest mjeseci pacijenti su testirani putem više metoda uključujući analize vlasišta od strane stručnjaka kao i i fotografisanje posebnim fototrinografskim instrumentima da bi se utvrdili rezultati i promjene.

Muškarci su podjeljeni u dvije grupe i jedna je dobijala ulje od košpica bundave dok je drugoj grupi davan placebo.

Rezultati su pokazali da su pacijenti koju su dobijali ulje sjemenki bundave zabilježili sljedeće rezultate: 44% muškaraca iz grupe je popravilo rast i gustoću kose dok je 51% ostalo na istom nivou odnosno bez daljnjeg gubitka kose. Samo je 2,7% pacijenata iz ove grupe imalo blago povećanje ćelavosti.

U poređenju sa ovim, u grupi koja je dobijala placebo, kod 28% pacijenata dodatno se povećala prorijeđenost kose, 64% stanje je  ostalo nepromjenjeno a samo 7,7% je imalo neki oblik poboljšanja.

ulje sjemena bundaveU posebnoj fototrinograskoj analizi grupa koja je koristila ulje sjemena bundave imala je značajno uvećan broj vlasi kose i do tri puta više. Ista grupa pokazala je 30-40% povećanje rasta dlaka. Istraživanje je pokazalo da je ovakva terapija potpuno sigurna i bez negativnih popratnih pojava jer se radi o prirodnom proizvodu.

Ovakva metoda iako nije potpuno revolucionarna pokazala je značajna poboljšanja kod dobrog dijela pacijenata na potpuno prirodan način za razliku od lijekova koji se koriste u ovoj oblasti prije svega minoxidila i finasterida koji često imaju negative posljedice. Negativni efekti navedenih lijekova kod nekih pacijenata  ogledaju se u erektilnoj disfunkciji, jakom svrabežu vlasišta  kao i rastu grudi kod muškaraca. Za razliku od novih skupih i komplikovanih hemijskih sredstava koja nam svaki dan obećavaju čudotvorne rezultate, potpuno prirodno ulje sjemnki bundave sasvim je nešto drugo. Samo uzimanje ovog ulja korisno je  i kod drugih zdravstvenih stanja organizma.

Preporučujemo vam da i sami probate ovu jednostavnu metodu. Najbolje bi bilo da koristite po jednu punu supenu kašiku djevičanskog ulja od košpica bundave ujutro prije doručka i navečer prije spavanja. Tretman bi po uzoru na studiju trebalo provoditi kontinuirano najmanje 6 mjeseci a po mogućnosti i duže. Koristeći ulje od bundavinih sjemenki nećete pogriješiti jer su njegova blagotvorna ljekovita svojstva odavno poznata. Sjemenke bundave prepune su mnoštva esencijalnih masnoća, minerala i vitamina.  Lako ćete se i sami uvjeriti da li ova metoda djeluje na vas prateći šta se dešava sa vašim vlasištem i opadanjem kose. Metoda je podjednako primjenjiva za muškarce i žene.

Ulje sjemnki od bundave kao i same sjemenke dugo se koriste u narodnoj medicini  za tretiranja niza zdravstvenih problema a prije svega tegoba prostate, povišenih masnoća u krvi, artritisa, menstrualnih tegoba, prevencije dijabetesa, osteoporoze, depresije...  

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Želimo vam sreću i uspjeh sa ovom metodom a svoja iskustva možete podjeliti na našoj web ili facebook stranici putem komentara.

ZdravljeBEZdoktora

 

Izvor: http://www.greenmedinfo.com/blog/pumpkin-seed-oil-found-help-reverse-balding-2

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
0 #1 Kami 08-04-2018 06:18
I have checked your site and i"ve found some duplicate content, thats why you don"t rank high in googles search results, but there is a tool that can help you to create 100% unique articles, search for; boorfes tips unlimited content Here is my blog post; NedChief: https://RenateTalks.jimdo.com
I have checked your site and i"ve found some duplicate content, thats why you don"t rank high googles search results, but there is a tool that can help you to create 100% unique articles, search for; boorfes tips unlimited content Here is my blog post; NedChief: https://RenateTalks.jimdo.com
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Nedjelja , 24. Juni/Lipanj, 2018. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Таблетки для похудения эффективные. Эффективные зеленые таблетки для похудения. Таблетки для похудения отзывы цена. Сердечная недостаточность симптомы. Бывает ли острое сердечное недостаточность. Острая сердечная недостаточность причины. Народное лечение гипертонии. Лучшие методы лечения гипертонии. Артериальная гипертония лечение. Методы лечения алкогольной зависимости. Лечение алкогольной зависимости в домашних условиях. Быстрое лечение алкогольной зависимости отзывы. Мужское бесплодие причины. Важные бесплодие причины лечение. Психологические причины бесплодия. Ринопластика до и после. Сколько стоит ринопластика в россии. Рнопластика кончика носа. Сделать пластическую операцию. Где сделать пластическая операция лица. Сколько стоит пластическая операция. Лечение артериальной гипертензии. Артериальная гипертензия рекомендации от доктора. Артериальная гипертензия степени риска.
loading...