loading...

VAŽNO: PIJETE LI PIĆA IZ KONZERVI? OBRATITE PAŽNJU NA OVAJ PROBLEM.

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

KONZERVEMnogi ljudi konzumiraju napitke poput piva, sokova i energetskih pića direktno iz konzervi. U Belgiji je nedavno zabilježen smrtni slučaj žene izazvan laptospirozom. Autopsijom je utvrđeno da je žena zaražena putem urina pacova. Samo nekoliko dana ranije ona je pri polasku na odmor kupila i konzumirala sokove iz konzervi. Analizom je naknadno utvrđeno da su konzerve kontaminirane osušenim urinom pacova što je izavalo infekciju i smrt.

Ono što se u praksi dešava je da su konzerve piva i sokova nakon pakovanja smještene po raznim skladištima koja su puna glodara koji se po njima kreću i uriniraju. Potrošači često ne sluteći ništa konzumiraju te proizvode direktno iz konzervi odmah nakon kupovine.
Urin pacova je toksičan i sadrži otrovne supstance te bakterije. 
Nedavno provedena Španska studija pokazala je da gornji dijelovi konzervi prljaviji od javnih wc-a po količini bakterija koje sadrže.
Stoga obavezno operate gornje dijelove konzervi, a piće konzumirajte iz čaša a ne direktno iz limenki.  

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Podjelite ovaj tekst i informaciju sa prijateljima putem Facebooka kako bi znali za opasnosti.

 

ZdravljeBEZdoktora

 

 


 

 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Komentari  

 
+3 #2 VladimirFR 28-02-2014 22:06
Jedan teks na limenkama, bi trebalo da bude obavezan, upozoravanje na opasnost konzumiranja direktno iz neoprane limenke, nesto poput upozorenja na kutijama cigareta.
Iznenadjen sam saznanjem da urina pacova moze biti smrtonosna.Pa zar prozvodjaci pica, koji skladiraju ove proizvode u nebezbednim prostorima, ne mogu da se sete da bi bilo korektno prema svojim klijentima, da ih obaveste o opasnosti po zdravlje i zivot? To cak ne bi nista dodatno kostalo.
 
 
+2 #1 Myth 25-02-2014 10:11
http://www.youtube.com/watch?v=k34SL6DWZcw
 

You have no rights to post comments

loading...