loading...

PRIRODNA METODA ZA LIJEČENJE AKNI-BUBULJICA U DVA KORAKA (UPUTE)

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

akneOvo neugodno stanje kože najčešće se dešava u periodu puberteta, jer u toj dobi  dolazi do smetnji u radu bubrega zbog  povećanog  rada žlijezda lojnica. Iz iskustva govoreći  svi znamo da se akne  javljaju i u odrasloj dobi. U bilo kojem životnom dobu de se dese jedina stvar koju želimo je da akne što prije nestanu.

Da bi borba protiv akni bila efikasna,  potrebno ih je napasti kako na unutrašnjem tako i na vanjskom polju. Jedan od najčešćih razloga zbog koje se akne često pojavljuju  su u stvari unutrašnji poremećaji, posebno u pubertetu,  te je potrebno ukloniti uzroke putem  «čišćenja» krvi. Zbog toga treba izbjegavati začinjenu hranu i preslana jela. Takođe treba smanjiti unos mlijeka, morske i prerađene hrane zbog velikih količina skrivenog joda. Jod u velikim količinama može nadražiti pore i pogoršati stanje akni.   

Pratite naše tekstove na Facebooku!

Donosimo vam dva sastojka kojima istovremeno trebate dijelovati na akne.

Prvo djelovanje je djelovanje iznutra.  Protiv postojećih i pojave novih akni trebate konzumirati čaj od koprive. Kopriva je odličan stimulans za rad bubrega  kako kod zdravih bubrega tako i kod pojave poremećaja funkcije rada bubrega. Poboljšan rad bubrega djeluje na bolji proces čišćenja krvi odnosno izbacivanje otpadnih tvari. Ovaj proces rezultirat će uklanjanjem unutrašnjih uzroka akni.

1 puna čajna kašika koprive se prelije sa  ¼ litra vrele vode, ostavimo kratko da odstoji i procjedimo. Dnevno treba popiti što više ovog čaja i to gutljaj po gutljaj u toku cijelog dana a po mogućnosti najmanje litar.

Drugo djelovanje na akne obavlja se na vanjskom pogođenom dijelu kože. Djelovanje se vrši pripravkom koji ćete sami napraviti:

Uzmite korijen hrena i naribajte ga u staklenu teglu. Preko naspite vinski ocat  i napunite teglu do vrha. Tako prekriveni hren treba da ostoji 10 dana na sobnoj temperaturi. Tečnost  i poneki komadić hrena utrljajte ujutro i navečer na pogođeno područje i na područja koja su posebno ugrožena aknama kao što je lice. Ostavite da odstoji 5-10 minuta. Prije toga područje operite čistom vodom i smjesu ili tečnost nanesita na mokru kožu. Nakon procedure područje ponovo operite čistom vodom.

Ukoliko vam se pojave upalna stanja akni ,nanesite direktno na njih  5-6 puta na dan aloja gel sa što većim procentom aloje koji će regenerisati kožu i smiriti upalu.

Pomenute postupke možete raditi kada vam se akne pojave ali i preventivno posebno ako ste skloni aknama zbog određenih stanja u organizmu ili godina.

Podjelite ovaj tekst sa prijateljima na Facebooku kojima je možda potreban.

ZdravljeBEZdoktora

 

 


 

PODJELITE OVAJ TEKST PUTEM FACEBOOKA

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Refreširaj

Dobro došli na web stranicu:

www.ZdravljeBEZdoktora.com

 www.facebook.com/ZdravljeBEZdoktora

  

____Nedjelja , 24. Juni/Lipanj, 2018. godine__

Stranica koja Vam pomaže da živite zdravo i dugo. Praktični savjeti i korisne informacije o Vašem zdravlju. 

 

Prijatelji stranice:

http://dijetamesecevemene.com/

www.znateonajvic.com

http://medkaolek.com/

PRETRAŽIVAČ STRANICE

Таблетки для похудения эффективные. Эффективные зеленые таблетки для похудения. Таблетки для похудения отзывы цена. Сердечная недостаточность симптомы. Бывает ли острое сердечное недостаточность. Острая сердечная недостаточность причины. Народное лечение гипертонии. Лучшие методы лечения гипертонии. Артериальная гипертония лечение. Методы лечения алкогольной зависимости. Лечение алкогольной зависимости в домашних условиях. Быстрое лечение алкогольной зависимости отзывы. Мужское бесплодие причины. Важные бесплодие причины лечение. Психологические причины бесплодия. Ринопластика до и после. Сколько стоит ринопластика в россии. Рнопластика кончика носа. Сделать пластическую операцию. Где сделать пластическая операция лица. Сколько стоит пластическая операция. Лечение артериальной гипертензии. Артериальная гипертензия рекомендации от доктора. Артериальная гипертензия степени риска.
loading...